‘Çiftçilerin sesi olmaya devam ediyor’

EKONOMİ 21.04.2022 - 17:19, Güncelleme: 21.04.2022 - 17:19 4586+ kez okundu.
 

‘Çiftçilerin sesi olmaya devam ediyor’

Bulancak genelinde yaklaşık 3000 çiftçinin ürünlerini sigortalattığını ifade eden Başkan Aydın, zararın karşılanması için yetkililerin mücadele ettiğini söyledi.
Bulancak Ziraat Odası Başkanı Sadullah Aydın, TARSİM eksperlerinin yetersiz kalmasından dolayı çiftçilerin mağduriyet yaşamaması için temaslarını sürdürüyor. 2022 yılı fındık hasadına 3 aydan fazla bir süre kaldığını hatırlatan Başkan Aydın, Mart ayı içerisinde fındık dalı ucundaki ürünün 15 gün karın altında kalarak zarar gördüğünü söyledi. Tarım danışmanlarının bahçelerde yaptıkları tespitler sonrasında Nisan ayında saatteki hızı 70-80 kilometreyi bulan lodosun etkisi ile mahsulde yer yer dökülmelerin olduğunu ve bu durumun 2022 yılı fındık mahsulünde ürün kaybına ve büyük zararlara sebep olacağını aktaran Başkan Aydın, “Oluşan bu olumsuz hava koşullarının fındık ürününde oluşturduğu zararların tespiti ve karşılanabilmesi için TARSİM eksper sayısını artırmalıdır. Bulancak ilçemizde yaklaşık 3000 civarında sigorta yaptıran çiftçi ortağımız, Tarsim ile bağlantıya geçtiklerini ancak zamanında eksper gelip hasar tespitlerinin halen yapılmamasından dolayı mağdur olduklarını belirttiler. Bunun üzerine bizzat TARSİM Bölge Müdürü ile yapmış olduğum görüşmede 6 ile bakan 500 civarında eksperleri olduğunu, bunları iller bazında görevlendirdikleri ve ancak yetersizliğin farkında olduklarını öğrendik. Bu maksatla kendilerinden daha fazla eksper gönderilerek hasar tespitlerini zamanında ve ehli elemanlar vasıtasıyla yerinde yapmalarını istedik. Gerçek zararın tespiti ve çiftçilerimizin uğradığı bu doğal afet zararlarının acil tespiti hususunda gerekli girişimlere devam etmelerini söyledik. Zor durumda olan çiftçi kardeşlerimizin odamız ile irtibat sağlamalarını bekliyoruz. Devletimizin uğranılan zararları zamanında karşılamak için acil bir şekilde gayret içinde olduğundan kimsenin kuşkuda bulunmaması gerekir” diye konuştu.
Bulancak genelinde yaklaşık 3000 çiftçinin ürünlerini sigortalattığını ifade eden Başkan Aydın, zararın karşılanması için yetkililerin mücadele ettiğini söyledi.

Bulancak Ziraat Odası Başkanı Sadullah Aydın, TARSİM eksperlerinin yetersiz kalmasından dolayı çiftçilerin mağduriyet yaşamaması için temaslarını sürdürüyor.

2022 yılı fındık hasadına 3 aydan fazla bir süre kaldığını hatırlatan Başkan Aydın, Mart ayı içerisinde fındık dalı ucundaki ürünün 15 gün karın altında kalarak zarar gördüğünü söyledi.

Tarım danışmanlarının bahçelerde yaptıkları tespitler sonrasında Nisan ayında saatteki hızı 70-80 kilometreyi bulan lodosun etkisi ile mahsulde yer yer dökülmelerin olduğunu ve bu durumun 2022 yılı fındık mahsulünde ürün kaybına ve büyük zararlara sebep olacağını aktaran Başkan Aydın, “Oluşan bu olumsuz hava koşullarının fındık ürününde oluşturduğu zararların tespiti ve karşılanabilmesi için TARSİM eksper sayısını artırmalıdır. Bulancak ilçemizde yaklaşık 3000 civarında sigorta yaptıran çiftçi ortağımız, Tarsim ile bağlantıya geçtiklerini ancak zamanında eksper gelip hasar tespitlerinin halen yapılmamasından dolayı mağdur olduklarını belirttiler. Bunun üzerine bizzat TARSİM Bölge Müdürü ile yapmış olduğum görüşmede 6 ile bakan 500 civarında eksperleri olduğunu, bunları iller bazında görevlendirdikleri ve ancak yetersizliğin farkında olduklarını öğrendik. Bu maksatla kendilerinden daha fazla eksper gönderilerek hasar tespitlerini zamanında ve ehli elemanlar vasıtasıyla yerinde yapmalarını istedik. Gerçek zararın tespiti ve çiftçilerimizin uğradığı bu doğal afet zararlarının acil tespiti hususunda gerekli girişimlere devam etmelerini söyledik. Zor durumda olan çiftçi kardeşlerimizin odamız ile irtibat sağlamalarını bekliyoruz. Devletimizin uğranılan zararları zamanında karşılamak için acil bir şekilde gayret içinde olduğundan kimsenin kuşkuda bulunmaması gerekir” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Nizamettin bay
(21.04.2022 23:48 - #72635)
Yahu bu fasa fişi lafları bırakın çiftçinin hangi derdine çare oluyorlar ? Çifçi ürününü sikortalatmış oturmuşlar onu konuşuyorlar ! Madem çiftçiyi destekliyorlar herşey başını aldı gitti neden yıllardır dönüm destek parası aynı neden gübreye destek verilmiyor neden ilaçlamaya destek verilmiyor bu milleti apdal zannediyorlar biz çiftçi ler herşeyin farkındayız zırat odasınada gereğinı yaparız zamanı gelince
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.