CHP Ekonomi Masası heyeti, 23. İl olan Giresun’a geldi

SİYASET 09.07.2021 - 20:34, Güncelleme: 09.07.2021 - 20:34 3324+ kez okundu.
 

CHP Ekonomi Masası heyeti, 23. İl olan Giresun’a geldi

Bulancak Genç İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Karahasan CHP Ekonomi Masası heyetine üyelerin sorun ve taleplerini iletti. Heyet programı çerçevesinde Giresun T.S.O’nı ziyaret etti.
Burada bir konuşma yapan heyet başkanı CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili parti sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve hükümeti eleştiren açıklamalarda bulundu.       Toplantının basına kapalı bölümünde söz alan Bulancak genç iş adamları derneği başkanı Dursun Karahasan sesimizi kolay duyuramıyoruz, ekonomik sorunları gündeme getirirken çeşitli yaptırımlarla karşılaşma endişelerinin olduğunu bu yüzden taleplerinin heyet tarafından dile getirilmesini istedi, Karahasan pandemi desteklerinin sona erdiğini üyelerin istihdam konusunda işçi ödemeleri konusunda zorlandıklarını SGK ve vergi ödemelerinin filen başladığını, bu konuda koşulsuz SGK ve Vergilerin % 50 sini devlet tarafından üstlenilmesi bunun tek koşulunun bu süre içerisinde tahakkuk eden rakamların %50 indirimli SGK ve vergilerin zamanında ödenmesi olmalı dedi. Karahasan ayrıca Odaların en az 2 yıl aidat almaması gerektiğini bu konuda girişimlerde bulunulmasını talep etti. Pandemi sürecinde mükelleflerce ödenen aidatların gelecek dönem aidatlarına mahsup edilmesini talep etti.                 Bulancak Genç İş adamları derneği Yönetim Kurulu başkanı Dursun Karahasan yeni çıkarılan 7326 sayılı vergi barışı kanununun mükelleflerle itilaflı alacaklar konusunda yapılan düzenlemenin adil olmadığını ilk derece mahkemesinde mükellef leyhine karar çıkan davalardan kurum üst  mahkemelere taşımamak, sulh olmak için itilaflı vergi aslının 10 nu talep ediyor ancak mükellef aleyhine çıkan ilk derece mahkeme kararlarında ise 100 ünü talep ediyor bu durumun adil olmadığını düzeltilmesini talep etti.                 Soru ve taleplere cevap veren CHP Genel başkan yardımcısı Akif Hamza Çebi çelişkinin doğru olduğunu, iktidara geldiklerinde sorunları çözeceklerini adil ve hakça dağılımı sağlayacaklarını söyleyen  CHP Genel başkan yardımcısı Akif Hamza Çebi geniş kapsamda çözüm önerilerini toplantıya katılan GTSO üyeleri ve STK ları temsilcilerine anlatarak paylaştı.              Gün boyu Giresun’da çalışmalar yapan CHP Heyettine, CHP Genel başkan yardımcısı Akif Hamza Çebi, CHP Genel başkan yardımcısı Seyit Torun, CHP Genel başkan yardımcısı ve parti sözcüsü Faik Öztırak ve CHP milletvekilleri Aykut Erdoğdu, Gökhan Zeybek, Özgür Karabat, Turan Aydoğan, Bedri Serter, Çetin Osman Budak, Orhan Sarıbal ve İlhami Aygün katılım sağladılar.
Bulancak Genç İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Karahasan CHP Ekonomi Masası heyetine üyelerin sorun ve taleplerini iletti. Heyet programı çerçevesinde Giresun T.S.O’nı ziyaret etti.

Burada bir konuşma yapan heyet başkanı CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili parti sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve hükümeti eleştiren açıklamalarda bulundu.

      Toplantının basına kapalı bölümünde söz alan Bulancak genç iş adamları derneği başkanı Dursun Karahasan sesimizi kolay duyuramıyoruz, ekonomik sorunları gündeme getirirken çeşitli yaptırımlarla karşılaşma endişelerinin olduğunu bu yüzden taleplerinin heyet tarafından dile getirilmesini istedi, Karahasan pandemi desteklerinin sona erdiğini üyelerin istihdam konusunda işçi ödemeleri konusunda zorlandıklarını SGK ve vergi ödemelerinin filen başladığını, bu konuda koşulsuz SGK ve Vergilerin % 50 sini devlet tarafından üstlenilmesi bunun tek koşulunun bu süre içerisinde tahakkuk eden rakamların %50 indirimli SGK ve vergilerin zamanında ödenmesi olmalı dedi. Karahasan ayrıca Odaların en az 2 yıl aidat almaması gerektiğini bu konuda girişimlerde bulunulmasını talep etti. Pandemi sürecinde mükelleflerce ödenen aidatların gelecek dönem aidatlarına mahsup edilmesini talep etti.

                Bulancak Genç İş adamları derneği Yönetim Kurulu başkanı Dursun Karahasan yeni çıkarılan 7326 sayılı vergi barışı kanununun mükelleflerle itilaflı alacaklar konusunda yapılan düzenlemenin adil olmadığını ilk derece mahkemesinde mükellef leyhine karar çıkan davalardan kurum üst  mahkemelere taşımamak, sulh olmak için itilaflı vergi aslının 10 nu talep ediyor ancak mükellef aleyhine çıkan ilk derece mahkeme kararlarında ise 100 ünü talep ediyor bu durumun adil olmadığını düzeltilmesini talep etti.

                Soru ve taleplere cevap veren CHP Genel başkan yardımcısı Akif Hamza Çebi çelişkinin doğru olduğunu, iktidara geldiklerinde sorunları çözeceklerini adil ve hakça dağılımı sağlayacaklarını söyleyen  CHP Genel başkan yardımcısı Akif Hamza Çebi geniş kapsamda çözüm önerilerini toplantıya katılan GTSO üyeleri ve STK ları temsilcilerine anlatarak paylaştı.

             Gün boyu Giresun’da çalışmalar yapan CHP Heyettine, CHP Genel başkan yardımcısı Akif Hamza Çebi, CHP Genel başkan yardımcısı Seyit Torun, CHP Genel başkan yardımcısı ve parti sözcüsü Faik Öztırak ve CHP milletvekilleri Aykut Erdoğdu, Gökhan Zeybek, Özgür Karabat, Turan Aydoğan, Bedri Serter, Çetin Osman Budak, Orhan Sarıbal ve İlhami Aygün katılım sağladılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.