Cenger, tüm siyasi partilerin merkez ilçe başkanlarına çağrıda bulundu

SİYASET (YH) - Yıldız Haber | 07.01.2025 - 10:05, Güncelleme: 07.01.2025 - 10:05 4002 kez okundu.
 

Cenger, tüm siyasi partilerin merkez ilçe başkanlarına çağrıda bulundu

Hakan Cenger, Hatimoğulları'nın 'Gazze' Açıklamasını Kınadı: "Bu tehlikeli bir dil!"
Anahtar Parti Giresun Merkez İlçe Başkanı Hakan Cenger, DEM Parti Eş Başkanı Tülay Hatimoğulları’nın Diyarbakır'da yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Cenger, Hatimoğulları’nın "Her yer Gazze olacak" şeklindeki ifadelerinin, şehitlerin anılarını zedeleyecek ve şehit aileleri ile gazileri üzebilecek türden açıklamalar olduğunu vurguladı. Bu tür söylemlerin, toplumda huzur ve güven sağlamak yerine, daha fazla ayrışmaya yol açabileceğini belirtti. Cenger, Hatimoğulları’nın cüretini sorguladı Cenger, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Bu süreç bizleri derinden etkiliyor, özellikle de şehitlerimizin anılarına zarar verecek, şehit ailelerini ve gazileri rahatsız edecek bir yaklaşımda bulunulmamalıdır. DEM Parti Eş Başkanı Tülay Hatimoğulları'nın 'Her yer Gazze olacak' şeklindeki sözleri, toplumun farklı kesimlerini karşı karşıya getirecek son derece tehlikeli bir söylemdir. Bu cesareti nereden buluyorlar, gerçekten anlayamıyorum." Cenger, Hatimoğulları’nın sözlerini kınadı Hatimoğulları'nın açıklamalarının, özellikle "Her yer Gazze olacak" ifadesinin, Türkiye’nin içindeki huzuru tehdit eden bir dil olduğunu belirten Cenger, bu tür söylemlerin geniş çapta tepki çekebileceğine dikkat çekti. "DEM’li Hatimoğulları, ülkemizi tehdit ediyor. Bu tarz açıklamalar, toplumda korku yaratmanın ötesinde, ülkemizin birliğine büyük zarar verir ve toplumsal barışı bozar." dedi. Cenger, siyasi partilere çağrıda bulundu: "Hatimoğulları’nın açıklamalarına karşı durun" Cenger, Hatimoğulları'nın açıklamalarına karşılık olarak, bu süreci destekleyen diğer siyasi parti ilçe başkanlarından açıklama yapmalarını talep etti. "Bu tür söylemleri destekleyen ya da savunan siyasi partilerin ilçe başkanlarından bir tepki bekliyoruz. Toplumun her kesimini kapsayan bir dil kullanılmalı, kutuplaştırıcı açıklamalardan kaçınılmalıdır." diyerek sözlerini sonlandırdı.
Hakan Cenger, Hatimoğulları'nın 'Gazze' Açıklamasını Kınadı: "Bu tehlikeli bir dil!"

Anahtar Parti Giresun Merkez İlçe Başkanı Hakan Cenger, DEM Parti Eş Başkanı Tülay Hatimoğulları’nın Diyarbakır'da yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Cenger, Hatimoğulları’nın "Her yer Gazze olacak" şeklindeki ifadelerinin, şehitlerin anılarını zedeleyecek ve şehit aileleri ile gazileri üzebilecek türden açıklamalar olduğunu vurguladı. Bu tür söylemlerin, toplumda huzur ve güven sağlamak yerine, daha fazla ayrışmaya yol açabileceğini belirtti.

Cenger, Hatimoğulları’nın cüretini sorguladı

Cenger, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Bu süreç bizleri derinden etkiliyor, özellikle de şehitlerimizin anılarına zarar verecek, şehit ailelerini ve gazileri rahatsız edecek bir yaklaşımda bulunulmamalıdır. DEM Parti Eş Başkanı Tülay Hatimoğulları'nın 'Her yer Gazze olacak' şeklindeki sözleri, toplumun farklı kesimlerini karşı karşıya getirecek son derece tehlikeli bir söylemdir. Bu cesareti nereden buluyorlar, gerçekten anlayamıyorum."

Cenger, Hatimoğulları’nın sözlerini kınadı

Hatimoğulları'nın açıklamalarının, özellikle "Her yer Gazze olacak" ifadesinin, Türkiye’nin içindeki huzuru tehdit eden bir dil olduğunu belirten Cenger, bu tür söylemlerin geniş çapta tepki çekebileceğine dikkat çekti. "DEM’li Hatimoğulları, ülkemizi tehdit ediyor. Bu tarz açıklamalar, toplumda korku yaratmanın ötesinde, ülkemizin birliğine büyük zarar verir ve toplumsal barışı bozar." dedi.

Cenger, siyasi partilere çağrıda bulundu: "Hatimoğulları’nın açıklamalarına karşı durun"

Cenger, Hatimoğulları'nın açıklamalarına karşılık olarak, bu süreci destekleyen diğer siyasi parti ilçe başkanlarından açıklama yapmalarını talep etti. "Bu tür söylemleri destekleyen ya da savunan siyasi partilerin ilçe başkanlarından bir tepki bekliyoruz. Toplumun her kesimini kapsayan bir dil kullanılmalı, kutuplaştırıcı açıklamalardan kaçınılmalıdır." diyerek sözlerini sonlandırdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.