Canikli'ye büyük görev
Salı günü Ankara'da Ak Parti Hükümet Sözcüsü Mehmet Ali Şahin tarafından AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanan Recep Tayyip Erdoğan'ın 311 milletvekili imzasını taşıyan adaylık dilekçesi TBMM Başkanlığı'na sunuldu.
Bu önemli görevi ise hemşerimiz AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli yerine getirdi. Canikli dilekçelerin yer aldığı klasörü, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e teslim etti.
Canikli, yaptığı konuşmada, 1. turu 10 Ağustos'da yapılacak olan 12. cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak, AK Parti'li 311 milletvekili tarafından aday gösterilen İstanbul Milletvekili Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili başvuru dosyasını takdim ettiklerini söyledi.
12. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin öncekilerden çok farklı bir içerikçe gerçekleştirileceğini belirten Canikli, “İlk kez halk tarafından, doğrudan cumhurbaşkanını seçeceğiz. Bu son derece önemli. Çünkü, esasında 1982 Anayasası Cumhurbaşkanlığına çok büyük, geniş yürütme yetkileri vermesine rağmen, doğrudan halk tarafından seçilmediği için, uygulamada bu yetkiler sembolik ve temsili düzeyde kalmış ve kullanılmamıştır. Demokrasilerde gücün kaynağı olan, cumhurbaşkanının doğrudan halk tarafından seçilmesi, 1982 Anayasası ile Cumhurbaşkanlığına verilen yetkilerin kullanılmasına imkan sağlayacaktır. Bu yönüyle son derece önemlidir” dedi.
Yorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
İlginizi Çekebilir





Trend Haberler
Mersin İl Emniyet Müdürü Aktaş’tan anlamlı ziyaretler







