Yıldız Haber
Yıldız Haber
Açık
Giresun · 25°C
Bizi Takip Edin
11 Şubat 2026 - 14:20

Bulancak’ta Kadınlardan Ramazan Öncesi Anlamlı Dayanışma

Bulancaklı kadınlar, Ramazan ayı öncesinde örnek bir dayanışma sergileyerek mahallelerindeki camileri kendi imkânlarıyla temizledi.

0 Okunma 0 Paylaşım
Bulancak’ta Kadınlardan Ramazan Öncesi Anlamlı Dayanışma

 “Ramazan’a tertemiz bir ortamda girelim” diyerek harekete geçen kadınlar, ibadethaneleri baştan sona temizleyip hijyen çalışması yaptı.

Mahalle sakinlerinin desteğiyle gerçekleşen temizlik çalışmasında halılar süpürüldü, camlar silindi, abdesthaneler ve ortak kullanım alanları detaylı şekilde elden geçirildi. Ramazan hazırlıklarının bir parçası olarak yapılan bu gönüllü çalışma, hem camilerin daha temiz ve düzenli hale gelmesini sağladı hem de mahalle kültüründeki birlik ve beraberliği güçlendirdi.

“Temiz Cami, Huzurlu Ramazan”

Kadınlar, Ramazan ayında camilerde artan yoğunluk nedeniyle temizlik ve hijyenin daha da önem kazandığını vurgulayarak, bu tür gönüllü çalışmaların toplumda dayanışma duygusunu pekiştirdiğini ifade etti. Mahallelerde örnek olarak gösterilen bu hareket, vatandaşlardan da takdir topladı.

Bulancak’ta Gönüllülük Örneği

Bulancak’ta Ramazan öncesi yapılan bu anlamlı temizlik seferberliği, “imece” kültürünün canlı tutulduğunu gösterirken, gönüllülüğün toplumda ne kadar güçlü bir karşılığı olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Ramazan ayı öncesi camilerde temizlik çalışmaları ve mahalle dayanışmasıyla ilgili benzer etkinliklerin önümüzdeki günlerde farklı mahallelerde de devam etmesi bekleniyor.

 

#Bulancak #Kadınlardan Ramazan Öncesi Anlamlı Dayanışma #ramazan temizliği

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!