Bulancak’ın gururu oldular

EĞİTİM 26.06.2021 - 10:28, Güncelleme: 26.06.2021 - 10:28 4221+ kez okundu.
 

Bulancak’ın gururu oldular

Bulancak Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu Öğretmeni Pınar Tuncal tarafından yürütülen “Tiny Explorers Workshop” adlı eTwinning projesi, Avrupa ve Ulusal etiketi almaya hak kazandı.
Okul Müdürü Selda Kasım’a kalite etiketi levhası ve eTwinning okul levhası verildi. Ödül törenin de Bulancak’ı temsilen stand görevinde Ulusal kalite etiketi alan ‘Çocuklar İçin Değer’ projesi sunuldu. Ülkemizden 86 öğretmenin dahil olduğu bir proje olan ‘Tiny Explorers Workshop’ projesi ile Okul Öncesi öğrencilerinin değerlere karşı duyarlılık oluşturmaları, değerleri yaşam biçimi haline getirerek, davranışa dönüştürmeleri amaçlanıyor. Okul Müdürü Selda Kasım, yaptığı açıklamada, “Projemiz ile çocukların gelişimsel sürecine destek verecek değerlerimizden, Doğruluk ve dürüstlük başlığı altında, okulda semazen gösterisi, ney dinletisi yapılmış, Sarayburnu Camisine gezisi düzenlenmiştir. Yardımlaşma ve işbirliği başlığında, çocukların oluşturduğu kumbaralarla marketten malzemeler alıp ihtiyaç sahiplerine dağıtılmıştır. Kullanmadıkları oyuncaklar Mardin’de bir okula bağışlandı. Empati değerinde engelli arkadaşlarımız ile ilgili drama çalışmaları yaptılar. Gönüllü veliler sesli kitap oluşturdular. Öğrencilerle işaret dili ile videolar hazırlandı. Sevgi ve saygı başlığında, aile büyükleri okula davet edilip, sohbete katılmışlardır. Kandillerde, kandil simidi yapıp dağıtılmıştır. Vatanseverlik başlığı altında, Stem, kodlama çalışmaları yapılarak, çocukların, ulusal kahramanlarımızı tanımalarına olanak sağlanmıştır. Atatürk’ü anlatıp, ilk TBMM’nin maketi yapılmıştır. Sabiha GÖKÇEN’i tanırken sınıfta havaalanı oluşturup, Stem yöntemi ile pervanesi dönen uçak yapılmıştır. Sorumluluk başlığı altında, çöpleri toplanmış, Sokak hayvanlarının bakımı üstlenilmiştir. Web 2.0 araçlarıyla eğitimi teknolojiye entegre ederek, çocukların yaparak yaşayarak öğrenmelerini sağlanmıştır” dedi.
Bulancak Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu Öğretmeni Pınar Tuncal tarafından yürütülen “Tiny Explorers Workshop” adlı eTwinning projesi, Avrupa ve Ulusal etiketi almaya hak kazandı.

Okul Müdürü Selda Kasım’a kalite etiketi levhası ve eTwinning okul levhası verildi. Ödül törenin de Bulancak’ı temsilen stand görevinde Ulusal kalite etiketi alan ‘Çocuklar İçin Değer’ projesi sunuldu. Ülkemizden 86 öğretmenin dahil olduğu bir proje olan ‘Tiny Explorers Workshop’ projesi ile Okul Öncesi öğrencilerinin değerlere karşı duyarlılık oluşturmaları, değerleri yaşam biçimi haline getirerek, davranışa dönüştürmeleri amaçlanıyor.

Okul Müdürü Selda Kasım, yaptığı açıklamada, “Projemiz ile çocukların gelişimsel sürecine destek verecek değerlerimizden, Doğruluk ve dürüstlük başlığı altında, okulda semazen gösterisi, ney dinletisi yapılmış, Sarayburnu Camisine gezisi düzenlenmiştir. Yardımlaşma ve işbirliği başlığında, çocukların oluşturduğu kumbaralarla marketten malzemeler alıp ihtiyaç sahiplerine dağıtılmıştır. Kullanmadıkları oyuncaklar Mardin’de bir okula bağışlandı. Empati değerinde engelli arkadaşlarımız ile ilgili drama çalışmaları yaptılar. Gönüllü veliler sesli kitap oluşturdular. Öğrencilerle işaret dili ile videolar hazırlandı. Sevgi ve saygı başlığında, aile büyükleri okula davet edilip, sohbete katılmışlardır. Kandillerde, kandil simidi yapıp dağıtılmıştır. Vatanseverlik başlığı altında, Stem, kodlama çalışmaları yapılarak, çocukların, ulusal kahramanlarımızı tanımalarına olanak sağlanmıştır. Atatürk’ü anlatıp, ilk TBMM’nin maketi yapılmıştır. Sabiha GÖKÇEN’i tanırken sınıfta havaalanı oluşturup, Stem yöntemi ile pervanesi dönen uçak yapılmıştır. Sorumluluk başlığı altında, çöpleri toplanmış, Sokak hayvanlarının bakımı üstlenilmiştir. Web 2.0 araçlarıyla eğitimi teknolojiye entegre ederek, çocukların yaparak yaşayarak öğrenmelerini sağlanmıştır” dedi.

Giresun HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.