‘BULANCAK HALKI SAHİPSİZ BIRAKILDI’
Cumhuriyet Halk Partisi Bulancak İlçe Başkanı Necmi Sıbıç, beraberinde ki yönetim kurulu üyeleri ile birlikte gazetemizi ziyaret etti.
Sosyal mesafenin korunduğu ziyarette konuşan Başkan Sıbıç, Ülkemizin şuan da asıl gündeminin Covid 19 yani korona salgını olduğuna dikkat çekerek, “Bulancak’ta salgın nedeniyle kapalı olan lokanta, kuaför, kafe, kahvehane, çay ocakları ve taşımacılık yapan esnafımız 1 ayı aşkın bir süredir işsiz durumdalar. Bunların her birinin kendileri ve işyerinde ki personelleri aileleri ile beraber bu salgın nedeni ile ekonomik sıkıntılar çekmeye devam ediyorlar. Bu salgının başladığı günden bu yana Bulancak Belediyesinin İtfaiye aracı ile bazı caddeleri yıkamaktan başka ne kapalı olan esnaflarla ne de Bulancak’ta yaşayan halkın maske ve dezenfektasyonu ile ilgili yapmış oldukları hiçbir iş ne gördük ne de duyduk. Yerel yönetimler bu zamanlarda kapalı olan işyerlerine ve çalışanlarına destek olmak zorundadır. İlçemizde taşımacılık yapan dolmuş, taksi, servis sahiplerine mazot desteği yapılmalıdır. Ama biz bunların hiçbirisini Bulancak Belediyesinden göremedik. Bulancak halkına belediyeden mesaj atılıp ‘su borçlarını ortala tutar alınarak 3 ay sonra ödeyebilirsiniz’ demek belediyecilik değildir. Dezenfekte ile ilgili en önemli mücadele silahı su ise, ben buradan Bulancak Belediye Başkanı sayın Recep Yakar’a Belediye Meclisini olağanüstü toplantıya çağır ve su da yüzde 50 indirime git önerisinde bulunuyorum” dedi.
11 Mart’tan bu yana ülkemizde olduğu gibi Bulancak’ta da salgın nedeniyle her zaman vatandaşın yanında yer alan en başta cefakar sağlık çalışanlarına, Bulancak Kaymakamına, Yazı İşleri Müdürüne, Sosyal Yardımlaşma Müdürü ve personellerine, Emniyet Müdürü ve personellerine, İlçe Jandarma Komutanı ve personellerine ayrı ayrı teşekkür ettiklerini ifade eden Başkan Sıbıç, “Bulancak halkına salgın dolayısıyla en ufak bir yardımı dahi çok gören Bulancak Belediye Başkanı sayın Recep Yakar, Bulancak halkını ve esnafını sahipsiz bırakmıştır” diye konuştu.
Yorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
İlginizi Çekebilir





Trend Haberler
Mersin İl Emniyet Müdürü Aktaş’tan anlamlı ziyaretler







