BST sezonu Açık Denizde ile kapayacak

KÜLTÜR 30.05.2022 - 17:15, Güncelleme: 30.05.2022 - 17:15 6485+ kez okundu.
 

BST sezonu Açık Denizde ile kapayacak

1980’den sonra bir avuç genç tiyatro aşığının başladığı tiyatro sevgisinin 1987 yılında Bulancak Sanat Tiyatrosu olarak kurulması ile yola çıkan ve 35 yılı gören BST bu sezonu Açık Denizde adlı oyunu ile kapayacak.
Merhum Mürsel Gülmez, Sezai Yeşiltepe, Erdal Çalış, Ali Eyüp ve Ömer Mustafa Yılmaz’ın öncülüğünde kurulan BST Türkiye’de amatör olarak Tiyatro denince akla gelen ilk tiyatrolardan oldu. 35 yıl içinde çok sayıda oyun sahneleyen ve sayılamayacak kadar insanın oyuncu ve görevli olarak görev yaptığı BST de son Genel Sanat Yönetmeni de Mustafa Çolakoğlu oldu. BST sadece Giresun ve Karadeniz bölgesin de değil, Türkiye genelinde ve yurt dışında da adından söz ettirerek tiyatro adına önemli işlere attı. Özellikle merhum Mürsel Gülmez adına düzenlenen “Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri”  bir marka olarak katıldığı çok sayıda festival, şenlik ve oyunları ile 35 yılı devirdi. 35 yıl içinde birçok oyunu için devlet desteği, özel destekler ile ayakta kalan, binlerce seyirciye ulaşan BST, iki yıllık salgın sonrası perdelerini açarak kaldığı yerden devam ediyor. Sezonu Haziran ayında sahneleyeceği “Açık Denizde” oyunu ile kapatacak olan BST Vahşi Komedi adlı oyununu da 29 Mayıs Pazar günü son olarak sahneledi. Yönetmenliğini Mustafa Çolakoğlu’nun yaptığı, Yelda Karataş’ın yazdığı oyunda Arife Akbayrak, Burak Baş, Zeynep Coşkun, Ertan Kara, Zühal Akdemir, Fırat İncüvez, Mesut Geçici, Samet Daban, Umut Can Yeşiltepe, Ulvi Adilzade, Ümit Can Ünal yer alırken, Sebahat Çolakoğlu dekor-kostüm- tasarım, Oğuzhan Erdoğan video tasarım, Yurduşen Konanç afiş tasarım, Fatih Tatlı sahne amirliği, Murat Şen ses düzenleme ile teknik görevde yer aldı. Bir tiyatro salonu şart Kültür sanat faaliyetlerinde her zaman önde olan ve amatör bir ruhla çok sayıda işe imza atan Bulancak’ta 35 yıldır verdiği emekle bugünlere gelen BST tiyatro adına yaptığı önemli işlerin artık daha çok seyircinin izleyebileceği, çalışmalarını yapabileceği eksisiz bir salona ihtiyaç duyuyor. Var olan 75. Yıl Halk Kütüphanesi salonunda yıllardır çalışan ve oyunlarını sahneleyen BST’nin her şeyi ile tam olan bir tiyatronun rahatlığında daha çok tiyatro severin oyunlarını izleyeceği salona ihtiyacı olduğu bir gerçektir. Bulancak’ta bu salon bir an önce yapılarak kültür ve sanat faaliyetleri için hizmete açılmalıdır. Salgın seyirciyi uzaklaştırmış Bulancak’ta tiyatroya her zaman, zaman ayıran ve başta BST olmak üzere amatör tiyatroların oyunlarını kaçırmayan tiyatro severlerin, salgın ile birlikte çok sayıda faaliyetin durması sonrası başlayan durgunluk aşılabilmiş değil. BST’nin son oyunu ve 21. Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri’ndeki seyirci azlığı dikkat çekti.  Bulancaklı tiyatro severlerin kendi amatör tiyatrolarına salgın öncesi sahip çıktığı gibi, şimdi ve gelecekte de sahip çıkması ahde vefa olacaktır. Bir ilin, ilçenin sadece sporu, siyaseti değil, kültür ve sanata emek harcayan insanları da baş tacı edilmelidir. Haber Yorum: Yıldız Haber Merkezi  
1980’den sonra bir avuç genç tiyatro aşığının başladığı tiyatro sevgisinin 1987 yılında Bulancak Sanat Tiyatrosu olarak kurulması ile yola çıkan ve 35 yılı gören BST bu sezonu Açık Denizde adlı oyunu ile kapayacak.

Merhum Mürsel Gülmez, Sezai Yeşiltepe, Erdal Çalış, Ali Eyüp ve Ömer Mustafa Yılmaz’ın öncülüğünde kurulan BST Türkiye’de amatör olarak Tiyatro denince akla gelen ilk tiyatrolardan oldu. 35 yıl içinde çok sayıda oyun sahneleyen ve sayılamayacak kadar insanın oyuncu ve görevli olarak görev yaptığı BST de son Genel Sanat Yönetmeni de Mustafa Çolakoğlu oldu. BST sadece Giresun ve Karadeniz bölgesin de değil, Türkiye genelinde ve yurt dışında da adından söz ettirerek tiyatro adına önemli işlere attı. Özellikle merhum Mürsel Gülmez adına düzenlenen “Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri”  bir marka olarak katıldığı çok sayıda festival, şenlik ve oyunları ile 35 yılı devirdi. 35 yıl içinde birçok oyunu için devlet desteği, özel destekler ile ayakta kalan, binlerce seyirciye ulaşan BST, iki yıllık salgın sonrası perdelerini açarak kaldığı yerden devam ediyor. Sezonu Haziran ayında sahneleyeceği “Açık Denizde” oyunu ile kapatacak olan BST Vahşi Komedi adlı oyununu da 29 Mayıs Pazar günü son olarak sahneledi. Yönetmenliğini Mustafa Çolakoğlu’nun yaptığı, Yelda Karataş’ın yazdığı oyunda Arife Akbayrak, Burak Baş, Zeynep Coşkun, Ertan Kara, Zühal Akdemir, Fırat İncüvez, Mesut Geçici, Samet Daban, Umut Can Yeşiltepe, Ulvi Adilzade, Ümit Can Ünal yer alırken, Sebahat Çolakoğlu dekor-kostüm- tasarım, Oğuzhan Erdoğan video tasarım, Yurduşen Konanç afiş tasarım, Fatih Tatlı sahne amirliği, Murat Şen ses düzenleme ile teknik görevde yer aldı.

Bir tiyatro salonu şart

Kültür sanat faaliyetlerinde her zaman önde olan ve amatör bir ruhla çok sayıda işe imza atan Bulancak’ta 35 yıldır verdiği emekle bugünlere gelen BST tiyatro adına yaptığı önemli işlerin artık daha çok seyircinin izleyebileceği, çalışmalarını yapabileceği eksisiz bir salona ihtiyaç duyuyor. Var olan 75. Yıl Halk Kütüphanesi salonunda yıllardır çalışan ve oyunlarını sahneleyen BST’nin her şeyi ile tam olan bir tiyatronun rahatlığında daha çok tiyatro severin oyunlarını izleyeceği salona ihtiyacı olduğu bir gerçektir. Bulancak’ta bu salon bir an önce yapılarak kültür ve sanat faaliyetleri için hizmete açılmalıdır.

Salgın seyirciyi uzaklaştırmış

Bulancak’ta tiyatroya her zaman, zaman ayıran ve başta BST olmak üzere amatör tiyatroların oyunlarını kaçırmayan tiyatro severlerin, salgın ile birlikte çok sayıda faaliyetin durması sonrası başlayan durgunluk aşılabilmiş değil. BST’nin son oyunu ve 21. Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri’ndeki seyirci azlığı dikkat çekti.  Bulancaklı tiyatro severlerin kendi amatör tiyatrolarına salgın öncesi sahip çıktığı gibi, şimdi ve gelecekte de sahip çıkması ahde vefa olacaktır. Bir ilin, ilçenin sadece sporu, siyaseti değil, kültür ve sanata emek harcayan insanları da baş tacı edilmelidir.

Haber Yorum: Yıldız Haber Merkezi  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.