Bolet mantarı ihracatta fındık ile yarışıyor

EKONOMİ 13.09.2021 - 18:02, Güncelleme: 13.09.2021 - 18:02 7920+ kez okundu.
 

Bolet mantarı ihracatta fındık ile yarışıyor

Giresun Ormanlarından köylüler tarafından toplanan 'Bolet Mantarı' başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyada birçok ülkeye ihraç ediliyor.
Temmuz ve Ağustos aylarında çıkan mantar köylüler için büyük oranda istihdam sağlıyor. 2021 sezonunda orman köylülerinin yaklaşık 10 milyon liralık mantar topladığı öğrenilirken, bu mantarların donmuş ve naturel olarak ihracatının gerçekleştiğini belirtildi. Orman köylüleri tarafından ormanlardan toplanan mantarların Kovanlık'ta işlendiği kaydeden Bulancaklı hemşerimiz Muhammet Pekdemir, 2022 yılında kendi işletmelerinde hizmet vereceklerini söyledi. Bölgeye açacakları 20 bin metre küp kapalı alan ile Bolet Mantarı işleyeceklerini ifade eden Pekdemir, Doğu Karadeniz'in son teknoloji ile donatılmış en büyük soğutma sistemi ile bölge insanına istihdam yaratacaklarını ifade etti. Bolet Mantarının dünya mutfağında en aranılan mantar çeşidi olduğunu kaydeden Pekdemir, "Bölgemizde her ne kadar bu mantar yenilebilir mantar olarak bilinmese de dünya mutfağının en aranan lezzetli mantarları arasında yer almaktadır. Şuanda Bolet Mantarının kilosu 30 ila 60 lira arasında alıcı buluyor" dedi.
Giresun Ormanlarından köylüler tarafından toplanan 'Bolet Mantarı' başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyada birçok ülkeye ihraç ediliyor.

Temmuz ve Ağustos aylarında çıkan mantar köylüler için büyük oranda istihdam sağlıyor. 2021 sezonunda orman köylülerinin yaklaşık 10 milyon liralık mantar topladığı öğrenilirken, bu mantarların donmuş ve naturel olarak ihracatının gerçekleştiğini belirtildi.

Orman köylüleri tarafından ormanlardan toplanan mantarların Kovanlık'ta işlendiği kaydeden Bulancaklı hemşerimiz Muhammet Pekdemir, 2022 yılında kendi işletmelerinde hizmet vereceklerini söyledi.

Bölgeye açacakları 20 bin metre küp kapalı alan ile Bolet Mantarı işleyeceklerini ifade eden Pekdemir, Doğu Karadeniz'in son teknoloji ile donatılmış en büyük soğutma sistemi ile bölge insanına istihdam yaratacaklarını ifade etti. Bolet Mantarının dünya mutfağında en aranılan mantar çeşidi olduğunu kaydeden Pekdemir, "Bölgemizde her ne kadar bu mantar yenilebilir mantar olarak bilinmese de dünya mutfağının en aranan lezzetli mantarları arasında yer almaktadır. Şuanda Bolet Mantarının kilosu 30 ila 60 lira arasında alıcı buluyor" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.