Bir meslek daha tarihe karışıyor: Son kalaylar

KÜLTÜR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.10.2024 - 11:43, Güncelleme: 26.10.2024 - 12:01 3168 kez okundu.
 

Bir meslek daha tarihe karışıyor: Son kalaylar

Samsun’da 1,5 metrekarelik dükkanda kalaycılık mesleğini yaşatmaya çalışan esnaf, "Samsun’da 2 kalaycı ustası kaldı. Ben de bırakacağım" dedi.
Samsun’un İlkadım ilçesi Sanat Sokağı’nda 45 yıldır kalaycılık yapan 63 yaşındaki Muzaffer Öztürk, kalaycılık mesleğinin son temsilcilerinden biri olarak dikkat çekiyor. Alüminyum ve çelik tavalar çıktıktan sonra bakıra olan ilginin azaldığına söyleyen Öztürk, "Samsun Sanat Sokağı’nda 45 yıldır kalaycılık yapıyorum. Mesleğe devam ediyorum. Kalaycılık artık tarihe karışıyor. Çelik ve alüminyum tavalar bakıra olan ilgiyi azalttı. Teknoloji sürekli ilerlediği için bakır tavalara rağbet kalmadı. Eskiler bazen bakır kaplarını getiriyor, kalaylayarak veriyoruz. Meslekte eski tat kalmadı. İşlerimiz çok düştü. Bakır kaplarda yemeğin tadı daha güzel oluyor. Bazı insanlar bakır kapları seviyor" diye konuştu. Samsun’da bu işi yapan 2 kişinin kaldığını, 1,5 metrekarelik dükkanında 45 yıldır mesleğini yaşatmaya çalıştığını ifade eden Öztürk, "Eskiden işler çok iyiydi. Samsun’da 30-40 tane kalaycı vardı. Artık 2 kalaycı kaldı. Ben de bırakacağım. Emekliyim, burada oyalanıyorum" şeklinde konuştu.
Samsun’da 1,5 metrekarelik dükkanda kalaycılık mesleğini yaşatmaya çalışan esnaf, "Samsun’da 2 kalaycı ustası kaldı. Ben de bırakacağım" dedi.

Samsun’un İlkadım ilçesi Sanat Sokağı’nda 45 yıldır kalaycılık yapan 63 yaşındaki Muzaffer Öztürk, kalaycılık mesleğinin son temsilcilerinden biri olarak dikkat çekiyor. Alüminyum ve çelik tavalar çıktıktan sonra bakıra olan ilginin azaldığına söyleyen Öztürk, "Samsun Sanat Sokağı’nda 45 yıldır kalaycılık yapıyorum.

Mesleğe devam ediyorum. Kalaycılık artık tarihe karışıyor. Çelik ve alüminyum tavalar bakıra olan ilgiyi azalttı. Teknoloji sürekli ilerlediği için bakır tavalara rağbet kalmadı. Eskiler bazen bakır kaplarını getiriyor, kalaylayarak veriyoruz. Meslekte eski tat kalmadı. İşlerimiz çok düştü. Bakır kaplarda yemeğin tadı daha güzel oluyor. Bazı insanlar bakır kapları seviyor" diye konuştu.
Samsun’da bu işi yapan 2 kişinin kaldığını, 1,5 metrekarelik dükkanında 45 yıldır mesleğini yaşatmaya çalıştığını ifade eden Öztürk, "Eskiden işler çok iyiydi. Samsun’da 30-40 tane kalaycı vardı. Artık 2 kalaycı kaldı. Ben de bırakacağım. Emekliyim, burada oyalanıyorum" şeklinde konuştu.

Samsun HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.