Bir kitap bin 500 kitap oldu

KÜLTÜR 17.05.2021 - 17:06, Güncelleme: 17.05.2021 - 17:06 3229+ kez okundu.
 

Bir kitap bin 500 kitap oldu

Kastamonu’nun Abana ilçesinde yaşayan İskender Şengör, 1968-1971 yılları arasında babasının görev yaptığı Giresun’un Bulancak ilçesinde ki Büyükada Ortaokulunda okuyan ve vefat eden ağabeyinin vasiyetini yerine getirdi.
Daha önce gazetemizde haberi çıkan ‘Bir kitap bin kitap oldu’ başlıklı haberin ardından toparladığı bin 500 kitabı Büyükada Ortaokuluna getirerek tefrişatı yapılan ve merhum ağabeyi İbrahim Şengör’ün adını alan kütüphaneye hediye etti. Bulancak doğumlu Ağabeyi İlhan Şengör ile yıllar sonra Bulancak’a gelerek böyle bir hizmete imza atmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden İskender Şengör, kitapların yanı sıra çocuklar için spor malzemeleri de getirdi. 1959 doğumlu merhum ağabeyi İbrahim Şengör’ün Bulancak'ta geçirdiği yıllarını çok özlediğini her defasında dile getirdiğini aktaran İskender Şengör, “Merhum babamız 1968-1971 yılları arasında Sağlık Memuru olarak Bulancak’ta görev yapmıştı. Merhum ağabeyim İbrahim Şengör ise o yıllarda Bulancak’ta çok güzel bir çocukluk geçirmişti. Ağabeyim aramızdan ayrılmadan önce bize hep çocukluk zamanlarında Bulancak’ta yaşadığı yıllardan bahsederdi. Kendisi çok kitap okuyan birisiydi. Çocukluk yıllarında bize hep Bulancak’ta bulunan kütüphaneden aldığı ‘Binbir Gece Masalları’ kitabını teslim edememenin üzüntüsünü dile getirirdi. Bizde kardeşleri olarak onun bu sözleri üzerine ağabeyimizin çocukluğunu yaşadığı Bulancak’taki okuduğu okula kütüphane kurmak istedik. Bununla ilgili Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile görüştük. Büyükada Ortaokulunda gerekli çalışmalar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleştirildi. Hazırladığımız bin 500 kitabı Bulancak’a getirerek merhum ağabeyimizin hayalini gerçekleştirdik. Bu sayede ağabeyimizin yaklaşık 50 yıl önce aldığı bir kitaba karşı bin 500 kitap bağışlayarak gelecek nesillerimize güzel bir miras bırakmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Kastamonu’nun Abana ilçesinde yaşayan İskender Şengör, 1968-1971 yılları arasında babasının görev yaptığı Giresun’un Bulancak ilçesinde ki Büyükada Ortaokulunda okuyan ve vefat eden ağabeyinin vasiyetini yerine getirdi.

Daha önce gazetemizde haberi çıkan ‘Bir kitap bin kitap oldu’ başlıklı haberin ardından toparladığı bin 500 kitabı Büyükada Ortaokuluna getirerek tefrişatı yapılan ve merhum ağabeyi İbrahim Şengör’ün adını alan kütüphaneye hediye etti.

Bulancak doğumlu Ağabeyi İlhan Şengör ile yıllar sonra Bulancak’a gelerek böyle bir hizmete imza atmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden İskender Şengör, kitapların yanı sıra çocuklar için spor malzemeleri de getirdi.

1959 doğumlu merhum ağabeyi İbrahim Şengör’ün Bulancak'ta geçirdiği yıllarını çok özlediğini her defasında dile getirdiğini aktaran İskender Şengör, “Merhum babamız 1968-1971 yılları arasında Sağlık Memuru olarak Bulancak’ta görev yapmıştı. Merhum ağabeyim İbrahim Şengör ise o yıllarda Bulancak’ta çok güzel bir çocukluk geçirmişti. Ağabeyim aramızdan ayrılmadan önce bize hep çocukluk zamanlarında Bulancak’ta yaşadığı yıllardan bahsederdi. Kendisi çok kitap okuyan birisiydi. Çocukluk yıllarında bize hep Bulancak’ta bulunan kütüphaneden aldığı ‘Binbir Gece Masalları’ kitabını teslim edememenin üzüntüsünü dile getirirdi. Bizde kardeşleri olarak onun bu sözleri üzerine ağabeyimizin çocukluğunu yaşadığı Bulancak’taki okuduğu okula kütüphane kurmak istedik. Bununla ilgili Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile görüştük. Büyükada Ortaokulunda gerekli çalışmalar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleştirildi. Hazırladığımız bin 500 kitabı Bulancak’a getirerek merhum ağabeyimizin hayalini gerçekleştirdik. Bu sayede ağabeyimizin yaklaşık 50 yıl önce aldığı bir kitaba karşı bin 500 kitap bağışlayarak gelecek nesillerimize güzel bir miras bırakmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.