Bekdemir, Giresun’u temsil etti

YAŞAM 26.07.2021 - 17:40, Güncelleme: 26.07.2021 - 17:40 2962+ kez okundu.
 

Bekdemir, Giresun’u temsil etti

Avrupa Birliği Başkanlığı, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Erasmus+ Programı Gençlik Diyaloğu kapsamında desteklenen ve Ensar Vakfı yürütücülüğünde gerçekleşen ‘Gençlik Fısıltıları Bölgesel İstihdama Genç Bakış Projesi’ gençleri demokratik hayata ve karar alma süreçlerine dahil ederek politika reformuna destek olmayı amaçlamaktadır.
Geçtiğimiz hafta ilk çalıştayı İstanbul'da gerçekleşen projede Bulancak’ın sevilen esnaf merhum Hasbi Bekdemir’in yeğeni, Murtaz Bekdemir’in kızı Rumeysa Bekdemir Giresun Temsilcisi olarak görev aldı. Bulancak Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunlarından olan Rumeysa Bekdemir, Gaziantep Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik lisans bölümünde eğitim görmekte. Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı yürütülen projede başvuru ve mülakatlar ile her şehirden temsilci olarak seçilen gençler Mayıs ayından itibaren çalışmalarına devam etmektedirler. Bir aylık eğitim sürecinden geçtikten sonra anket çalışmaları yapan temsilci gençler, uzun araştırmalar yaparak bölgesel genç istihdamındaki problemleri, varlık, ihtiyaç ve kriz alanları tespit ettiler ve kendi politika belgelerini oluşturdular. Bireysel politika belgeleri yazan gençler çalıştayda gençlik istihdamı için tek bir bölgesel politika belgesi oluşturdular. Düzenlenen çalıştaylarda temsilci gençler atölye çalışmaları yaptılar, karar alma mekanizmaları ve karar alıcılar ile buluştular. Gençlerin oluşturduğu politika belgeleri proje sonunda gerekli karar alıcı isimlere gönderilecek. STK yöneticileri, rektör ve valiler ile iletişim kurup dertlerini anlatma fırsatı elde eden gençlere Avrupa çapında geçerliliği olan Youthpass Sertifikası verildi. Rumeysa Bekdemir’e sertifikası KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt tarafından takdim edildi. Haber: Erol Küçük  
Avrupa Birliği Başkanlığı, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Erasmus+ Programı Gençlik Diyaloğu kapsamında desteklenen ve Ensar Vakfı yürütücülüğünde gerçekleşen ‘Gençlik Fısıltıları Bölgesel İstihdama Genç Bakış Projesi’ gençleri demokratik hayata ve karar alma süreçlerine dahil ederek politika reformuna destek olmayı amaçlamaktadır.

Geçtiğimiz hafta ilk çalıştayı İstanbul'da gerçekleşen projede Bulancak’ın sevilen esnaf merhum Hasbi Bekdemir’in yeğeni, Murtaz Bekdemir’in kızı Rumeysa Bekdemir Giresun Temsilcisi olarak görev aldı. Bulancak Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunlarından olan Rumeysa Bekdemir, Gaziantep Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik lisans bölümünde eğitim görmekte. Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı yürütülen projede başvuru ve mülakatlar ile her şehirden temsilci olarak seçilen gençler Mayıs ayından itibaren çalışmalarına devam etmektedirler. Bir aylık eğitim sürecinden geçtikten sonra anket çalışmaları yapan temsilci gençler, uzun araştırmalar yaparak bölgesel genç istihdamındaki problemleri, varlık, ihtiyaç ve kriz alanları tespit ettiler ve kendi politika belgelerini oluşturdular. Bireysel politika belgeleri yazan gençler çalıştayda gençlik istihdamı için tek bir bölgesel politika belgesi oluşturdular. Düzenlenen çalıştaylarda temsilci gençler atölye çalışmaları yaptılar, karar alma mekanizmaları ve karar alıcılar ile buluştular. Gençlerin oluşturduğu politika belgeleri proje sonunda gerekli karar alıcı isimlere gönderilecek. STK yöneticileri, rektör ve valiler ile iletişim kurup dertlerini anlatma fırsatı elde eden gençlere Avrupa çapında geçerliliği olan Youthpass Sertifikası verildi. Rumeysa Bekdemir’e sertifikası KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt tarafından takdim edildi.

Haber: Erol Küçük

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.