Bebek dostu hastanelere değerlendirme

SAĞLIK 09.10.2021 - 16:33, Güncelleme: 09.10.2021 - 16:34 5330+ kez okundu.
 

Bebek dostu hastanelere değerlendirme

Bütün bebekler ve çocuklar, sağlıklı olmak ve sağlığını korumak için yeterince beslenme hakkına sahiptir.
Emzirme ise, bebeklere ve çocuklara bu hakkı sağlayan en ideal yöntemdir. Hatalı emzirme uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesine yönelik olarak, Bakanlığımızca 1991 yılından beri UNICEF işbirliğinde "Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları" programı yürütülmektedir. Bu kapsamda emzirmenin korunması ve desteklenmesi ile programın temelini oluşturan  başarılı emzirmede 10 adım stratejisinin sağlık kurum ve kuruluşlarında uygulanması ve devamının sağlanması amacıyla hastanelerimizde değerlendirme ziyaretleri yapılmıştır. Giresun’da ‘Bebek Dostu Hastane’ ünvanına sahip GRÜ Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Görele Op. Dr. Ergun Özdemir Devlet Hastanesi, Bulancak Devlet Hastanesi, Tirebolu Devlet Hastanesi, Şebinkarahisar Devlet Hastanesi, Özel Giresun Ada Hastanesi ve Özel Giresun Kent Hastanesi’nin 2021 yılı değerlendirmeleri Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birim Sorumlusu Dr. Arife Yıldırım, Laktasyon/Relaktasyon Polikliniği Sorumlusu Özlem Gürses, Bebek Dostu İl Program Sorumlusu Meltem Çöpür ve Bebek Dostu Eğitimcisi Selvin Turan tarafından yapıldı.  
Bütün bebekler ve çocuklar, sağlıklı olmak ve sağlığını korumak için yeterince beslenme hakkına sahiptir.

Emzirme ise, bebeklere ve çocuklara bu hakkı sağlayan en ideal yöntemdir. Hatalı emzirme uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesine yönelik olarak, Bakanlığımızca 1991 yılından beri UNICEF işbirliğinde "Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları" programı yürütülmektedir. Bu kapsamda emzirmenin korunması ve desteklenmesi ile programın temelini oluşturan  başarılı emzirmede 10 adım stratejisinin sağlık kurum ve kuruluşlarında uygulanması ve devamının sağlanması amacıyla hastanelerimizde değerlendirme ziyaretleri yapılmıştır.

Giresun’da ‘Bebek Dostu Hastane’ ünvanına sahip GRÜ Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Görele Op. Dr. Ergun Özdemir Devlet Hastanesi, Bulancak Devlet Hastanesi, Tirebolu Devlet Hastanesi, Şebinkarahisar Devlet Hastanesi, Özel Giresun Ada Hastanesi ve Özel Giresun Kent Hastanesi’nin 2021 yılı değerlendirmeleri Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birim Sorumlusu Dr. Arife Yıldırım, Laktasyon/Relaktasyon Polikliniği Sorumlusu Özlem Gürses, Bebek Dostu İl Program Sorumlusu Meltem Çöpür ve Bebek Dostu Eğitimcisi Selvin Turan tarafından yapıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.