‘Batıyoruz ey devlet yetkilileri imdat!’

GÜNDEM 02.06.2022 - 17:46, Güncelleme: 02.06.2022 - 17:48 6709+ kez okundu.
 

‘Batıyoruz ey devlet yetkilileri imdat!’

Peş peşe bitmek bilmeyen ardı arkası kesilmeyen zamlarla ilgili açıklama yaparak tepki gösteren Giresun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ali Kara, “Vatandaş yeni bir güne uyanırken kafasına gözüne öyle darbeler alıyor ki peş peşe yumruk yiyen boksör gibi olmuş durumdadır” dedi.
Yaşanan zamlara tepki gösteren GESOB Başkanı Ali Kara, “İnsanlar yeni yıla girerken her zaman bir umutla başlar. Kimi iş bulmayı, kimi daha iyi iş bulmayı kimi yitirdiği sağlığına kavuşmayı, kimi günlük geçimini temin etmeyi diler. Umut dünyasıdır yeni yıla iyi girebilmek niyeti ancak insanlar güzel bir rüya görse bile hayra yoracak durumları kalmamıştır. Hani piyasalar için kullanılan bir ifade vardır ya, Kara Pazartesi, Kara Cuma gibi! Bizde her günü kara gün olarak nitelemek mümkündür. Bu zam yağmurlarından hiçbir kimsenin beni ilgilendirmez diyecek durumda olmadığı gibi elektrik ve doğalgaza yapılan zamların haberi daha sıcaklığını kaybetmeden kabus gibi insanların üzerine her akşam akaryakıt zamları yağıyor” diye konuştu. ‘Herkese yüksek sesle sesleniyoruz’ Bütün mal ve hizmetlerin temel girdisi niteliğindeki mal ve ürünlere otomatiğe bağlanmış gibi zam yapılmasına tepki gösteren Başkan Kara, “Elektrik kullanmayan konut yada işyeri veya sanayici olabilir mi? Dolayısıyla elektriğin genel fiyat hareketleri üzerinde doğrudan etkisi olmaktadır. Birde dolaylı etkisi olmaktadır. Aynı gerçek doğalgaz, akaryakıt ve motorin için de geçerlidir. Bu maliyet yükünün altından piyasalar nasıl kalkacaktır. İnşaat malzemelerinde fiyatlar uçmuş temel gıda maddelerinin, ilaçların yanına yanaşılmaz olmuş, yetkililerin ise fiyat artışlarının sonuna geldik, düzeliyor dedikleri yerde yeni zamlar rüzgarı hızı ile ülkeyi kasırga fırtınasına çevirmiş durumdadır. Konu ile ilgili yetkililerin yok aracılar, yok marketler, yok stokçular, çare olarak yok enflasyon timleri veya enflasyonla mücadele sadece hükümetin işi değil gibi açıklamalara bu milletin artık iltifat edecek ne gücü nede mecali kalmıştır. Bugün tüm meslek dallarında esnaflarımız ve vatandaşlarımız gelen acımasız ve dünyada örneği görülmemiş zamlar sonucu dükkanların da ve evlerinde elektrik düğmelerini açamaz duruma, araçlarını yerinden oynatamaz hale gelmiştir. Artan girdi maliyetleri, asgari ücret, akaryakıt, doğalgaz, inşaat sektörü zamları esnafımızı artık son durağa getirmiştir. Alarm zilleri kulaklarımızı sağır etmeye başlamış ve son durağa gelmiş durumdayız. Esnaf ve Sanatkarlar için bundan sonrası iflas ve işyeri kapatma yanında icra ve mahkeme kapılarını mesken tutmak olacaktır. Kimse sesimizi duymuyor yada duymak istemiyor. Üst düzey yetkililere ülke gerçekleri ya aktarılmıyor ya da yanıltıcı bilgiler veriliyor. Buradan herkese yüksek sesle sesleniyoruz. BATIYORUZ EY DEVLET YETKİLİLERİ İMDAT İMDAT İMDAT!” ifadelerini kullandı.
Peş peşe bitmek bilmeyen ardı arkası kesilmeyen zamlarla ilgili açıklama yaparak tepki gösteren Giresun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ali Kara, “Vatandaş yeni bir güne uyanırken kafasına gözüne öyle darbeler alıyor ki peş peşe yumruk yiyen boksör gibi olmuş durumdadır” dedi.

Yaşanan zamlara tepki gösteren GESOB Başkanı Ali Kara, “İnsanlar yeni yıla girerken her zaman bir umutla başlar. Kimi iş bulmayı, kimi daha iyi iş bulmayı kimi yitirdiği sağlığına kavuşmayı, kimi günlük geçimini temin etmeyi diler. Umut dünyasıdır yeni yıla iyi girebilmek niyeti ancak insanlar güzel bir rüya görse bile hayra yoracak durumları kalmamıştır. Hani piyasalar için kullanılan bir ifade vardır ya, Kara Pazartesi, Kara Cuma gibi! Bizde her günü kara gün olarak nitelemek mümkündür. Bu zam yağmurlarından hiçbir kimsenin beni ilgilendirmez diyecek durumda olmadığı gibi elektrik ve doğalgaza yapılan zamların haberi daha sıcaklığını kaybetmeden kabus gibi insanların üzerine her akşam akaryakıt zamları yağıyor” diye konuştu.

‘Herkese yüksek sesle sesleniyoruz’

Bütün mal ve hizmetlerin temel girdisi niteliğindeki mal ve ürünlere otomatiğe bağlanmış gibi zam yapılmasına tepki gösteren Başkan Kara, “Elektrik kullanmayan konut yada işyeri veya sanayici olabilir mi? Dolayısıyla elektriğin genel fiyat hareketleri üzerinde doğrudan etkisi olmaktadır. Birde dolaylı etkisi olmaktadır. Aynı gerçek doğalgaz, akaryakıt ve motorin için de geçerlidir. Bu maliyet yükünün altından piyasalar nasıl kalkacaktır. İnşaat malzemelerinde fiyatlar uçmuş temel gıda maddelerinin, ilaçların yanına yanaşılmaz olmuş, yetkililerin ise fiyat artışlarının sonuna geldik, düzeliyor dedikleri yerde yeni zamlar rüzgarı hızı ile ülkeyi kasırga fırtınasına çevirmiş durumdadır. Konu ile ilgili yetkililerin yok aracılar, yok marketler, yok stokçular, çare olarak yok enflasyon timleri veya enflasyonla mücadele sadece hükümetin işi değil gibi açıklamalara bu milletin artık iltifat edecek ne gücü nede mecali kalmıştır. Bugün tüm meslek dallarında esnaflarımız ve vatandaşlarımız gelen acımasız ve dünyada örneği görülmemiş zamlar sonucu dükkanların da ve evlerinde elektrik düğmelerini açamaz duruma, araçlarını yerinden oynatamaz hale gelmiştir. Artan girdi maliyetleri, asgari ücret, akaryakıt, doğalgaz, inşaat sektörü zamları esnafımızı artık son durağa getirmiştir. Alarm zilleri kulaklarımızı sağır etmeye başlamış ve son durağa gelmiş durumdayız. Esnaf ve Sanatkarlar için bundan sonrası iflas ve işyeri kapatma yanında icra ve mahkeme kapılarını mesken tutmak olacaktır. Kimse sesimizi duymuyor yada duymak istemiyor. Üst düzey yetkililere ülke gerçekleri ya aktarılmıyor ya da yanıltıcı bilgiler veriliyor. Buradan herkese yüksek sesle sesleniyoruz. BATIYORUZ EY DEVLET YETKİLİLERİ İMDAT İMDAT İMDAT!” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.