Başkan Yakar’dan çağrı

GÜNDEM 02.12.2021 - 16:49, Güncelleme: 02.12.2021 - 16:49 3386+ kez okundu.
 

Başkan Yakar’dan çağrı

Belediye bütçelerinin belirlenmesinde nüfusun önemli bir belirleyici olduğuna dikkat çeken Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar,
“Bilindiği gibi şehirlerin nüfusları Adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre belirlenmektedir. O yüzden vatandaşlarımızın ikamet adreslerini yaşadıkları yere göre yazdırmaları önem arz etmektedir. Bulancak’ta yaşadıkları halde ikamet adreslerini köyde ya da başka yerlerde gösterenler yaşadıkları şehre gelecek katkıyı azaltmaktadır. Bu sebeple ilçemizde yaşayıp ikamet kayıtları başka yerlerde olan vatandaşlarımızı 31 Aralık’a kadar ikamet adreslerini Bulancak’a aldırmalarını ve yaşadıkları şehre katkıda bulunmalarını önemle rica ediyoruz” dedi. Haydi Bulancak, ikametini yaşadığın yere aldır Başkan Yakar, “Haydi Bulancak, ikametini yaşadığın yere aldır” çağrısını yineleyerek, Bulancak’ta yaşayıp ikamet kayıtları köylerde ve başka yerlerde olan vatandaşların ikametlerini Bulancak’a almalarını istedi. İlçe merkez nüfusunun 46 bin kişi görülmesine rağmen, 55 bin nüfusa hizmet ettiklerini belirten Başkan Yakar, “Bulancak’ta yaşayan ama nüfuslarını köylerde tutan vatandaşlarımıza sesleniyorum; sizlerde ikamet kayıtlarınızı Bulancak’a aldırarak bizlere destek olabilirsiniz. Daha fazla nüfus daha fazla ödenek demektir. Daha fazla ödenek ise daha fazla hizmet ve yatırım demektir. Bilindiği gibi şu anda ilçemizde devam etmekte olan ve mega projeler olarak nitelendirdiğimiz hizmet ve yatırımlarımız; Millet Bahçesi, Akıncı Parkı, Bisiklet ve Yürüyüş Yolu, Yeni Belediye Hizmet Binası ve meydan Düzenlemesi, Galericiler Sitesi gibi projeler hayat buluyor. Çok daha fazlası için, daha modern ve gelişmiş bir Bulancak için sizde Bulancak’ta yer alın. Sizleri seviyor, ilçemiz adına bu önemli çağrıyı dikkate almanızı rica ediyorum” diye konuştu. İkametinizi e-devlet üzerinden alabilirsiniz! Bulancak’ta yaşadığı halde ikametleri başka yerlerde bulunan vatandaşlarımız e-devlet üzerinden adreslerini taşıyabilir ve yaşadıkları şehre katkıda bulunabilirler. Bunun için yapmaları gereken şey; e-devlet’e giriş yaparak, arama ekranına “Adres Değişikliği Bildirimi” yazarak çıkan ekranda adres bilgilerini girmek. Yerel yönetimler/Belediyelerin bütçeleri her yılsonunda, Adrese dayalı nüfus sayımı uygulamasına göre belirlenmektedir. Bu yüzden ikametinizin bulunduğu adres yerel hizmetlerin daha fazla olabilmesi için büyük önem arz etmektedir.  
Belediye bütçelerinin belirlenmesinde nüfusun önemli bir belirleyici olduğuna dikkat çeken Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar,

“Bilindiği gibi şehirlerin nüfusları Adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre belirlenmektedir. O yüzden vatandaşlarımızın ikamet adreslerini yaşadıkları yere göre yazdırmaları önem arz etmektedir. Bulancak’ta yaşadıkları halde ikamet adreslerini köyde ya da başka yerlerde gösterenler yaşadıkları şehre gelecek katkıyı azaltmaktadır. Bu sebeple ilçemizde yaşayıp ikamet kayıtları başka yerlerde olan vatandaşlarımızı 31 Aralık’a kadar ikamet adreslerini Bulancak’a aldırmalarını ve yaşadıkları şehre katkıda bulunmalarını önemle rica ediyoruz” dedi.

Haydi Bulancak, ikametini yaşadığın yere aldır

Başkan Yakar, “Haydi Bulancak, ikametini yaşadığın yere aldır” çağrısını yineleyerek, Bulancak’ta yaşayıp ikamet kayıtları köylerde ve başka yerlerde olan vatandaşların ikametlerini Bulancak’a almalarını istedi. İlçe merkez nüfusunun 46 bin kişi görülmesine rağmen, 55 bin nüfusa hizmet ettiklerini belirten Başkan Yakar, “Bulancak’ta yaşayan ama nüfuslarını köylerde tutan vatandaşlarımıza sesleniyorum; sizlerde ikamet kayıtlarınızı Bulancak’a aldırarak bizlere destek olabilirsiniz. Daha fazla nüfus daha fazla ödenek demektir. Daha fazla ödenek ise daha fazla hizmet ve yatırım demektir. Bilindiği gibi şu anda ilçemizde devam etmekte olan ve mega projeler olarak nitelendirdiğimiz hizmet ve yatırımlarımız; Millet Bahçesi, Akıncı Parkı, Bisiklet ve Yürüyüş Yolu, Yeni Belediye Hizmet Binası ve meydan Düzenlemesi, Galericiler Sitesi gibi projeler hayat buluyor. Çok daha fazlası için, daha modern ve gelişmiş bir Bulancak için sizde Bulancak’ta yer alın. Sizleri seviyor, ilçemiz adına bu önemli çağrıyı dikkate almanızı rica ediyorum” diye konuştu.

İkametinizi e-devlet üzerinden alabilirsiniz!

Bulancak’ta yaşadığı halde ikametleri başka yerlerde bulunan vatandaşlarımız e-devlet üzerinden adreslerini taşıyabilir ve yaşadıkları şehre katkıda bulunabilirler. Bunun için yapmaları gereken şey; e-devlet’e giriş yaparak, arama ekranına “Adres Değişikliği Bildirimi” yazarak çıkan ekranda adres bilgilerini girmek. Yerel yönetimler/Belediyelerin bütçeleri her yılsonunda, Adrese dayalı nüfus sayımı uygulamasına göre belirlenmektedir. Bu yüzden ikametinizin bulunduğu adres yerel hizmetlerin daha fazla olabilmesi için büyük önem arz etmektedir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.