Yıldız Haber
Yıldız Haber
Açık
Giresun · 21°C
Bizi Takip Edin
27 Mayıs 2024 - 18:38

Başkan Sıbıç tarihi bıçakları atölyede inceledi

Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, Devlet Sanatçısı Mahir Henden’i Süme’de ki bıçak atölyesinde ziyaret ederek bilgi aldı.

0 Okunma 0 Paylaşım
Başkan Sıbıç tarihi bıçakları atölyede inceledi

Başkan Sıbıç ziyaret ile ilgili yaptığı açıklamada, “Somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı ve Devlet Sanatçısı Mahir Henden kardeşimizi ziyaret ettik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Milli Mücadelede vatan savunmasına katılan 42. ve 47. Giresun Gönüllü Alayları için söylediği; ‘Bellerindeki sivri uçlu Giresun bıçakları ile düşmanı eski siperlerine geri püskürtmüştür’ sözünde işaret ettiği bıçakları ve diğer bıçakları Süme Köyünde kurduğu Süme Bıçak atölyesinde inceleme fırsatı bulduk.

Kuşaklardan beri aktarılan zanaatların yaşatılması ve dünya ile rekabet edilmesini sağlamanın özünü oluşturan emektar ustamızı değerlerimize sahip çıkıp yaşattığı için tebrik ediyor, işlerinde başarılar diliyorum” dedi.

#Necmi Sıbıç #Mahir Henden #Süme Köyü #Bıçak Sanatı

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!