Yıldız Haber
Yıldız Haber
Açık
Giresun · 25°C
Bizi Takip Edin
28 Ağustos 2025 - 18:28

Balıkçılar "Vira Bismillah" demek için 1 Eylül’ü bekliyor!

Denizlerde av yasağının sona ereceği 1 Eylül'de "Vira bismillah" diyecek Ordu, Trabzon, Giresun ve Rize'deki balıkçılar, tekne ve ağlarını onararak yeni sezon için geri sayıma başladı.

0 Okunma 0 Paylaşım
Balıkçılar "Vira Bismillah" demek için 1 Eylül’ü bekliyor!

Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, kıyı balıkçılarının, haziran ve ağustos arasındaki dönemde palamuda çok rastlamadığını söyledi.

Palamudun şu an çok küçük olduğuna işaret eden Arslan, şu değerlendirmede bulundu: “Palamutta ekim ve kasım aylarında daha verimli bir avcılık bekliyoruz. Birkaç sezon öncesi de aynı durumu yaşadık.

Palamut olmadığı için 1 Eylül'de teknelerimiz hamsiyle sezona başladı. Belki bu sezon da aynısını yaşayabiliriz”

#Balıkçılık #1 Eylül #Vira Bismillah #Balık Sezonu #Av Yasağı #Giresun #Bulancak #Piraziz #Ordu #Trabzon

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!