Atma hayallerine kat projesinde sona gelindi

EĞİTİM 14.06.2021 - 16:31, Güncelleme: 14.06.2021 - 16:31 2509+ kez okundu.
 

Atma hayallerine kat projesinde sona gelindi

19 Eylül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi öğretmeni Fatma Kanmaz Kelleci’nin kuruculuğunu yaptığı ‘ATMA HAYALLERİNE KAT’ eTwinning proje çalışmaları sona eriyor.
Ülkemizden İstanbul-Bursa -İzmir -Hatay-Mardin -Erzurum -Tokat-Giresun dahil 7 farklı il 10 okul ve 43 öğrencinin katılımı ila başlayan proje çevrede farkındalık yaratarak duyarlılık kazandı. Çevre koruma bilinci oluşturmak, atık malzemeleri değerlendirerek etkinliklerde dönüşümlerini sağlama, sorumluluk alma, iş birliği ile hedefe ulaşmak, problemlere hayal gücü ile yaratıcı çözüm üretme, ifade edici dil becerilerini gelişen öğrenciler güzel çalışmalara imza attılar. Öğrenciler farklı okullardan farklı öğretmen ve öğrencilerle çalışarak birlikte çalışma, düşüncelerini paylaşma ve farklı bakış açısı kazanma, takım çalışmalarında görev alma, teknolojik araçları tanıma ve kullanma, cümle tamamlama ile başlatıp istasyon tekniği ile çevre koruma mesajları içeren hikaye yazarak güzel bir kitap oluşturdular. Rendorforseet ile Akrostiş Şiir, İstiklal Marşı 100.yıl kutlama, işaret dili ile gençlik marşı, anneler günü, Artsteps ile sanal sergi, dijital dergi-e dergiLinoit ile sanal pano vb. farklı etkinliklerde yer alara kweb 2 araçlarını kullanmayı öğrendiler ve farkındalık oluşturmaya devam ettiler. Yoğun çalışmalar sonrası final ürünü olan e book stroyjumper ile kitap haline getirildi. Hikaye kitabının ismi olan “SARI BALIĞA NE OLDU?” öğrencilerin demokratik seçimi verildi. Kitap Türkiye genelinde ve ilçemizde okul öncesi eğitim kurumlarında öğrencilere anlatılarak güzel dönütler alındı. Proje kurucusu Fatma Kanmaz Kelleci projeyi Giresun İyi Örnekler Vebinarı’nda da tanıtarak çalışmalarını anlattı.
19 Eylül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi öğretmeni Fatma Kanmaz Kelleci’nin kuruculuğunu yaptığı ‘ATMA HAYALLERİNE KAT’ eTwinning proje çalışmaları sona eriyor.

Ülkemizden İstanbul-Bursa -İzmir -Hatay-Mardin -Erzurum -Tokat-Giresun dahil 7 farklı il 10 okul ve 43 öğrencinin katılımı ila başlayan proje çevrede farkındalık yaratarak duyarlılık kazandı. Çevre koruma bilinci oluşturmak, atık malzemeleri değerlendirerek etkinliklerde dönüşümlerini sağlama, sorumluluk alma, iş birliği ile hedefe ulaşmak, problemlere hayal gücü ile yaratıcı çözüm üretme, ifade edici dil becerilerini gelişen öğrenciler güzel çalışmalara imza attılar.

Öğrenciler farklı okullardan farklı öğretmen ve öğrencilerle çalışarak birlikte çalışma, düşüncelerini paylaşma ve farklı bakış açısı kazanma, takım çalışmalarında görev alma, teknolojik araçları tanıma ve kullanma, cümle tamamlama ile başlatıp istasyon tekniği ile çevre koruma mesajları içeren hikaye yazarak güzel bir kitap oluşturdular. Rendorforseet ile Akrostiş Şiir, İstiklal Marşı 100.yıl kutlama, işaret dili ile gençlik marşı, anneler günü, Artsteps ile sanal sergi, dijital dergi-e dergiLinoit ile sanal pano vb. farklı etkinliklerde yer alara kweb 2 araçlarını kullanmayı öğrendiler ve farkındalık oluşturmaya devam ettiler. Yoğun çalışmalar sonrası final ürünü olan e book stroyjumper ile kitap haline getirildi. Hikaye kitabının ismi olan “SARI BALIĞA NE OLDU?” öğrencilerin demokratik seçimi verildi. Kitap Türkiye genelinde ve ilçemizde okul öncesi eğitim kurumlarında öğrencilere anlatılarak güzel dönütler alındı. Proje kurucusu Fatma Kanmaz Kelleci projeyi Giresun İyi Örnekler Vebinarı’nda da tanıtarak çalışmalarını anlattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.