Yıldız Haber
Yıldız Haber
Açık
Giresun · 25°C
Bizi Takip Edin
21 Mart 2023 - 20:22 - Güncellenme: 21 Mart 2023 - 20:38 G: 21 Mart 2023 - 20:38

Aşık Veysel unutulmadı!

Halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün 50'nci yıl dönümünde, Şarkışla'nın Sivrialan köyündeki mezarı başında anıldı.

0 Okunma 0 Paylaşım
Aşık Veysel unutulmadı!


21 Mart 1973’te yaşamını yitiren halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, Şarkışla ilçesi Sivrialan köyünde 50’nci ölüm yıl dönümü nedeniyle anma töreni yapıldı. Aşık Veysel'in mezarı başında düzenlenen törene Sivas Vali Vekili Şakir Öner Öztürk, Şarkışla Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı ile  Aşık Veysel’in torunları Rüstem Şatıroğlu, Cevriye Keçeci, Sebahattin Şatıroğlu, kızı Hayriye Özer ve köylüler katıldı. Törende Aşık Veysel için dua edilip, mezarına karanfil bırakıldı.

Anma programında konuşan Vali Vekili Şakir Öner Öztürk, “Aşık Veysel çok zorlu bir hayat yaşamış. 7 yaşından itibaren gözleri görmemiş, birçok ızdırabı yaşamış ama buna rağmen gönül gözüyle görebilmiş, yazabilmiş, eserler bırakabilmiş büyük bir şair, halk edebiyatçısı ve düşünürdür. Aşık Veysel eserlerinde her daim birliğe, beraberliğe, kardeşliğe, doğa sevgisine önem vermiş ve buna yönelik şiirler ve türküler yazmıştır” dedi. Anma töreni sonrası Aşık Veysel’in ölümünden sonra köyde müzeye dönüştürülen evi de ziyaret edildi. Ozanın yatağı, sazı, fotoğrafları ve özel eşyalarının bulunduğu müze, ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

“TORUNU OLMAK BÜYÜK SORUMLULUK'”

Torunu Rüstem Şatıroğlu ise dedesiyle 11 yaşına kadar yaşadığını belirterek, “Dedem çok şakacı ve esprili bir kişiliğe sahipti. Aşık Veysel’in torunu olmak hem büyük bir onur, hem büyük bir sevinç, hem de büyük bir sorumluluktur. İnsan böyle yaratıcı insanların yanı başında olunca o olağanüstü kişiliği tam anlayıp, algılayamaz. Kaybedince ne büyük bir kaynaktan yoksun kaldığımı anladım. Onun şiirlerini, türkülerini kitlelerle dinlerken, hem onlardan biri hem de dedem olmasının sevincini yaşıyorum” diye ifade etti.
 

#Aşık Veysel #Ozan #Sivas

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!