Aşık Veysel türkülerle anıldı

SANAT 23.03.2017 - 18:09, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 7144+ kez okundu.
 

Aşık Veysel türkülerle anıldı

Türk edebiyatının tanınmış isimlerinden olan ve 1973 yılında vefat eden halk ozanı Aşık Veysel Bulancak'ta yapılan bir anma programı ile anıldı.
Bulancak Halk Eğitim Merkezi ve Özel Güldeniz Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin birlikte düzenlediği anma programı 21 Mart Salı günü Bulancak 75. Yıl Halk Kütüphanesi salonunda yapıldı.Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan programda Aşık Veysel’in yazdığı şiirlerden bestelenen türküler özel eğitimli öğrenciler tarafından kurulan koro tarafından seslendirildi. Sunuculuğunu Kübranur Erdoğan’ın yaptığı programda koronun şefliğini HEM müzik öğretmeni Gökhan Met yaptı. Sıla Karakılıç, Doğukan Türkoğlu, Sami Kel, Furkan Karadeniz, Koray Saykaya, Fatma Bayrak, Murat Gedik, Barış Çaylak, Yasemin Bayrak, Tuğrul Arda, Gözdenur Yavuz, Mustafa Aygün'den oluşan koro, Aşık Veysel’in ‘Ben gidersem sazım, Güzelliğin on para etmez, Uzun ince bir yoldayım, Beni hor görme gardaşım, Kara toprak’ adlı eserlerini seslendirdi.1 saatten fazla düren programı Bulancak Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Belediye Başkanı Recep Yakar, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Kovancı, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Cihan Gültekin, Ecz. Basri Gürsoy, HEM Müdürü Efendi Altun, Ö. Güldeniz Eğitim Rehabilitasyon merkezi sorumlusu Gülten Gürsoy Demiralp ile birlikte öğrenci velileri de izledi. Programdan sonra öğrencilerin öğretmenleri Emsal Yıldız Karadağ ile yaptıkları elişi ürünler sergilendi.  
Türk edebiyatının tanınmış isimlerinden olan ve 1973 yılında vefat eden halk ozanı Aşık Veysel Bulancak'ta yapılan bir anma programı ile anıldı.
Bulancak Halk Eğitim Merkezi ve Özel Güldeniz Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin birlikte düzenlediği anma programı 21 Mart Salı günü Bulancak 75. Yıl Halk Kütüphanesi salonunda yapıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan programda Aşık Veysel’in yazdığı şiirlerden bestelenen türküler özel eğitimli öğrenciler tarafından kurulan koro tarafından seslendirildi. Sunuculuğunu Kübranur Erdoğan’ın yaptığı programda koronun şefliğini HEM müzik öğretmeni Gökhan Met yaptı. Sıla Karakılıç, Doğukan Türkoğlu, Sami Kel, Furkan Karadeniz, Koray Saykaya, Fatma Bayrak, Murat Gedik, Barış Çaylak, Yasemin Bayrak, Tuğrul Arda, Gözdenur Yavuz, Mustafa Aygün'den oluşan koro, Aşık Veysel’in ‘Ben gidersem sazım, Güzelliğin on para etmez, Uzun ince bir yoldayım, Beni hor görme gardaşım, Kara toprak’ adlı eserlerini seslendirdi.
1 saatten fazla düren programı Bulancak Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Belediye Başkanı Recep Yakar, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Kovancı, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Cihan Gültekin, Ecz. Basri Gürsoy, HEM Müdürü Efendi Altun, Ö. Güldeniz Eğitim Rehabilitasyon merkezi sorumlusu Gülten Gürsoy Demiralp ile birlikte öğrenci velileri de izledi. Programdan sonra öğrencilerin öğretmenleri Emsal Yıldız Karadağ ile yaptıkları elişi ürünler sergilendi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.