Asgari değil, insanca ücret!
CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, “Eğer önümüzdeki birkaç ay içinde genel bir zam furyası planlanıyorsa bunlar da dikkate alınarak asgari ücrete eklenecek refah payı artırılmalıdır.” açıklamasında bulundu.
Gezmiş, "Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından günlerdir asgari ücretin kaç lira olacağı tespit edilmeye çalışılıyor. Öncelikle şunu belirtelim; mesele asgari ücretin kaç lira veya kaç dolar olacağı değildir. Mesele asgari ücretin alım gücünün yükseltilmesi, insanca yaşanabilecek ücretin ne kadar olması gerekliliğinin tespitidir.
Ülkemizde her an, her şeyin fiyatı dövize ve enflasyona endeksli olarak artıyor. Dolayısıyla halkın alım gücü düşüyor. O nedenle asgari ücretin ne olacağından ziyade, tespit edilecek miktarın ihtiyaçları ne derece karşılayacağı önem arz etmektedir.
Asgari ücreti artırdıktan sonra her şeye zam gelecekse ücret artışlarının bir anlamı kalmamaktadır. Kısacası, Asgari ücret belirlerken sadece yapılmış olan zamlar baz alınmamalıdır. Eğer önümüzdeki birkaç ay içinde genel bir zam furyası planlanıyorsa bunlar da dikkate alınarak asgari ücrete eklenecek refah payı artırılmalıdır." diyerek, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nu eleştirdi.
Yorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Gözden Kaçmasın
Giresun'da temizlik mesaisi devam ediyor
Görüntüle →İlginizi Çekebilir





Trend Haberler
Mersin İl Emniyet Müdürü Aktaş’tan anlamlı ziyaretler







