20 Eylül 2013 - 09:50 - Güncellenme: 30 Ekim 2020 - 19:15
G: 30 Ekim 2020 - 19:15
ANKETTEN AYDIN ÇIKTI
Gazetemiz tarafından oluşturulan ankette oyların yüzde 45,79'unu alan mevcut Başkan Kadir Aydın,...
...Bulancaklı seçmenlerin oylarıyla yeniden Belediye Başkanı olarak görülmek isteniyor. Geçen dönem Başkan Aydın’ı açık ara farkla takip eden CHP’nin adayı Fatma Karaibrahim Canik ise yüzde 4,71’le listede 5. sırada yer buldu.
3 Eylül 2013 tarihinde gazetemizde yayınlanan ‘BULANCAK BAŞKANINI ARIYOR?’ haberinin ardından sitemizde oluşturulan ‘Bulancak’ta kimi Belediye Başkanı görmek istiyorsunuz?’ anketi son buldu. 17 gündür oylamaya açık olan ankete 2 bin 210 vatandaş katıldı. Gösterime kapalı bir şekilde oylanan anketin sonuçlarına göre yüzde 45,79 oyla vatandaşlar Belediye Başkanı olarak görmek istediği kişiyi belirledi. Anket sonuçlarına göre yüzde 45,79’luk oy oranıyla birinciliğe oturan isim mevcut Belediye Başkanı Kadir Aydın oldu. Vatandaşların Belediye Başkanı olarak görmek istediği kişinin Başkan Aydın olması CHP’nin seçimlerde umudunun kıracağa benziyor. Öte yandan Başkan Aydın’a en yakın rakibi ise geçen dönem Ak Parti’den aday adayı olan ve İstanbul’da yaşayan hemşerimiz Mustafa meyveci oldu. Meyveci oyların yüzde 18,01’ini alarak ikincilik koltuğuna oturdu. Meyveci’nin ardından üçüncülük koltuğu ise yine Ak partili bir ismin oldu. Bu dönem gerçek anlamda belediye başkan Aday adayı olacağını dillendiren AK Parti ilçe başkanı Hamit Karaoğlanoğlu, yüzde 11,40 oy alarak üçüncülüğü kapan isim oldu.
KARAİBRAHİM’E SIBIÇ ŞOKU
İlk üçü Ak Partinin kapatmasının ardından dördüncülük koltuğuna ise aday adaylığına başvurmayan ve gazetemizin sürpriz isim olarak belirlediği CHP’nin güçlü isimlerinden eski il başkan yardımcısı Necmi Sıbıç oturdu. Sıbıç, yapılan ankette yüzde 6,06 oy alarak Ak partili isimlerin ardından belediye başkanı en fazla görülmek istenen isim olarak belirlendi. Geçen dönem CHP’nin güçlü ismi olan fakat yapılan seçimlerde aldığı oylarla mevcut Başkan Aydın’ın gerisinde kalan Fatma Karaibrahim Canik, yüzde 4.71 oy alarak herkesi şaşkına çevirdi.
KOÇ, 7 KİŞİYİ GERİDE BIRAKTI
Saadet Partisinin dürüst ve efendiliği ile tanınan aday adayı sıralamamıza giren ismi Vahit Koç ise yüzde 3,48’le listede 6. sırada yer buldu.
Diğer aday adayları Ali Aydın, Osman Nuri Tüysüz, Recep Yakar, Necmeddin Kesik, Rüştü Kurt, Hakan Korkmaz ve Fatih Emecen ise listenin en sonunda yer aldılar.
Yapılan oylamaya göre Ali Aydın yüzde 2,26, Osman Nuri Tüysüz yüzde 2,13, Recep Yakar yüzde 1,76, Necmettin Kesik yüzde 1,67, Rüştü Kurt yüzde 1,49, Hakan Korkmaz yüzde 0,77 ve Fatih Emecen yüzde 0,45 oy aldı.
Yorumlar
+ Yorum Yap
Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş ve tüm sorumluluğu üstlenmiş olursunuz.
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
İlginizi Çekebilir

Giresun’un yeşil alanları bakıma alındı

15 Temmuz Şehitler Ortaokulu çevresinde yol ve kaldırım yenilendi

Vodafone Business ve Migros, 5G ile LoT Tabanlı Destek Uygulamaları Hayata Geçirdi

TBB’den Bulancak Belediyesine ekskavatör hibesi

Sardes’te 2 bin 500 yıllık heykel gün yüzüne çıkarıldı
Trend Haberler
Mersin İl Emniyet Müdürü Aktaş’tan anlamlı ziyaretler

AK Parti Giresun İl Başkanı Alkan, Genç ve Dinamik ekibini açıkladı

Bulancak’ta Sanatın Yeni Adresi, Erdinç Ekmekçi Sanat Akademisi

CHP Giresun İl Başkanlığına Karaibrahim atandı

Prof. Dr. Güzel’in öğrencilik hayalindeki başarısının hikayesi



