Minik öğrencilerin turşu etkinliği

Öğretmen bir önceki gün velilerden haber mektubu ile istenen turşu malzemelerini sınıfta bir masaya yerleştirdi. Turşu malzemeleri çocuklarla birlikte incelendi. Salatalık, havuç, lahana vb. malzemelerin nerelerde yetiştiği, nasıl yetiştiği, hangi mevsimde yetiştikleri hakkında öğretmen çocukları bilgilendirdi. Malzemeler öğretmen gözetiminde çocuklar tarafından kesildi. Çocuklara bıçak ve tabaklar dağıtıldı. Malzemeler çocuklar tarafından kesildi. Kesilen malzemeler turşu kavanozlarına atıldı. Sonrasında çocuklarla beraber su, limon, sirke vb. eklendi. Çember saatinde birlikte turşuya neler koyulduğu ve nasıl yapıldığı tekrar edildi. Sonbaharda hangi sebzeleri yediğimiz hakkında sohbet edildi. Sınıftaki sebzelerle, ekşi- tatlı- tuzlu tat deneyi gözler kapatılarak yapıldı.

Haber: Erol Küçük