PROKLİNİK & DENGE POM 4. ŞUBESİNİ AÇTI

İstanbul’da faaliyet gösteren Proklinik & Denge POM (Protez Ortez Yapım ve Uygulama Merkezi) sahiplerinden Bulancaklı hemşerimiz Önder Kızıltaş, 4. Şubelerini İstanbul Altunizade’de açtıklarını söyledi.

Merkezi Fulya’da bulunan ve İstanbul Fatih ile Kıbrıs Lefkoşa’da şubeleri olan Proklinik & Denge POM 4. Şubesini İstanbul Altunizade’de hastalarının hizmetine sunarak 50’ye yakın kişiye istihdam sağlıyor.

Sağlık sektöründe 2012 yılından bugüne kadar başarılı bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden hemşerimiz Kızıltaş, ortopedik malzemeler, varis çorapları, fizik tedavi ürünleri, protezler ve sporcu sağlığı ürünleri alanlarında üretim atölyeleri ile faaliyet gösterdiklerini kaydederek, birçok alanda yaptıkları protezlerle sektörde öncü firma olmaktan gurur duyduklarını belirtti.

2019 yılında tüm Türkiye’nin tanıdığı Erzurumlu Şeymanur’a umut olduklarını da aktarana Kızıltaş, annesi hamileyken uygulanan yanlış iğne tedavisi sonucu iki bacağı da zarar gören Şeymanur’un doğar doğmaz birçok ameliyat geçirdiğini, fakat bu ameliyatların bacaklarının düzelmesi için sonuç vermediğini ve 15 yaşında diz üstünden bacakları kesilerek protez bacak kullanmaya başladığını hatırlattı.

Şeymanur’un kendisine uyum sağlamayan bu protezlerle evde dahi yürümekte zorlanması üzerine Proklinik & Denge POM tarafından diz eklemi mikro işlemcili protez bacaklar yapıldığını ve 1 aylık rehabilitasyon sürecinden sonra Şeymanur’un ilk adımlarını Taksim meydanında attığını belirten Kızıltaş, sağlık alanındaki çağın gereksinimlerini takip etmenin her zaman kendilerine ve hastalarına yardımcı olduğunu söyledi.

Kızıltaş, gazetemize yaptığı açıklamada, “Teknolojiyi yakından takip ederek hastalarımıza en konforlu hizmeti sunmayı hedefliyoruz. 4. Şubemiz dahil olmak üzere, alanında eğitimli personellerimizin yardımıyla hastalarımız ürünleri inceleyebilir, analiz randevusu alabilir ve teknik servis işlemleri için iletişim kurabilirsiniz. Uygulama Merkezlerimize gelen hastalarımıza ideal parkur üzerinde yürüme analizi yaparak, basma ve yürüme bozukluklarını ortaya çıkarıyoruz. Bu işlem yaklaşık yarım saat süresince yapılarak, ayak tabanının 2 ve 3 boyutlu detaylı analizi bilgisayar ekranına aktarılıyor. Yüksek çözünürlüklü kameralar ile ayak bilek eklemi açıları ve yürüyüş video analizi yapılıyor. Hastalarımızın bacak uzunluk farkı, eklem sertlikleri, bacak kasları ve aşil tendon gerginlikleri vb. gibi bulgular da incelenerek bilgisayar ekranına aktarılan yürüme analizi sonuçları ile birleştirilerek hastaya sorunları ve bunların çözümüne yönelik yapılması gerekenler aktarılıyor, rapor halinde hastaya sunuluyor. Hastaya sunulan raporlarda yürüme-koşma analizlerinde; Ayaktaki fonksiyonel bir bozukluğun nedenini, fonksiyonel testlerle ya da dinamik testlerle ölçüm yapmadan bulamayız. Rsscan Footscan sistemi gibi ileri teknolojiye sahip ayak basınç tarama sistemi ve video analiz sistemi kullanarak ayağın fonksiyonel veya statik haldeyken nasıl bastığına bakılmalıdır. Ayağın basınç dağılımında bir bozukluk varsa buna yönelik çözümler üretilmelidir. Buradaki birincil amaç koruyuculuk, ikincil amaç ise nedene yönelik çözüm üretmektir” dedi.

Kendi bünyelerinde yaptıkları ortopedik tabanlık hakkında da bilgi veren Önder Kızıltaş, “Ortopedik tabanlık ve ortopedik ayakkabı, ayakta yük dağılımının tekrar normale dönmesi için kullanılan vazgeçilmez araçlardandır. Deformitenin sert ve esnek olmasına göre ortopedik tabanlıklar ve ortopedik ayakkabılar çeşitli derecelerde sert, yumuşak ve esnek olarak üretilebilir. Merkezimizde kişiye özel olarak üretilmekte ve uygulanmaktadır” ifadelerini kullandı.