KADAYIFCIM’DAN DOĞAL ÇİLEK REÇELİ

Ömer Özdemir çilek reçeli ile ilgili yaptığı açıklamada; “Ev yapımı reçelimizin tadı, kıvamı, kokusu bambaşka ve hepsinden önemlisi ne yaptığımızı ya da ne yapmadığımızı görüyoruz. Katkı maddesi yok, doğal. Bu nedenle reçelleri marketlerden almak yerine kendiniz yapmayı tercih etmelisiniz ya da güvenilir ev yapımı doğal ürünler satan bizim gibi yerlerden almalısınız. Çilek reçeli nasıl kırmızı olur diye aklınıza bir soru gelirse bunun kullandığınız çilekle çok büyük alakası olduğunu söylemeliyiz.  Küçük küçük olan dağ çileği reçel yapıldığı zaman rengi kırmızı kalıyor ve sertleşmiyor. Tabi bunda kullanılan şeker miktarının önemi de çok fazla. Çok şeker kullanırsanız koyu renkli ve mat olur. Doğal reçeller sizi bekliyor” dedi.

 

Haber-Foto: Erol Küçük