Üç Ayvalık işletmesine Gault & Millau 2026 Türkiye Gastronomi Rehberi’nden ödül
Türkiye’nin önde gelen gastronomi destinasyonlarındaki restoranları değerlendirerek ülkemizin mutfak kültürünü uluslararası alanda tanıtmayı amaçlayan rehberde, Ayvalık mutfağı bir kez daha güçlü biçimde temsil edildi.
Deniz ürünleri restoranı kategorisinde Bay Nihat, “Gourmand Table” ödülünün yanı sıra İkinci Nesil İşletme Özel Ödülüne layık görülürken; modern mutfak kategorisinde Ayna, “Gourmand Table” ödülünü aldı. Ayvalık’ın köklü lezzet duraklarından Ayvalık Balıkçısı ise “Original Table” ödülüyle onurlandırıldı.
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, “ Ayvalık mutfağını en iyi şekilde temsil etme yolculuğunda gösterdikleri başarılar için tüm işletmelerimize minnettarız. Ayvalık Belediyesi olarak gastronomiyi, kentin kültürel kimliğinin ve turizm potansiyelinin önemli bir parçası olarak görüyoruz. Ayvalık’ın yerel lezzetlerini ulusal ve uluslararası alanda tanıtımları çok önemli” dedi.