“Son Balık” Uluslararası Kısa Film yarışmasında birinci oldu
İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından 5-6 Aralık tarihlerinde düzenlenen Uluslararası FutureScope Kısa Film Festivali, 27’den fazla ülkeden genç sanatçı ve yönetmeni bir araya getirerek sinemanın dönüştürücü gücünü sürdürülebilirlik temasıyla buluşturdu. Birinciliği göğüsleyen “Son Balık” adlı kısa film, başarısına bir yenisini daha ekledi. “Son Balık”, çevre bilincini ve insanın doğayla ilişkisini etkileyici bir anlatımla ele alarak izleyicilerin beğenisini topladı. Film, öğrencilerin sanatsal yaratıcılığını ve çevreye duyarlılığını başarıyla bir araya getiriyor.Filmin yapımında; Mimar Sinan Anadolu Lisesi Sinema Kulübü danışman öğretmeni ve filmin oyuncusu Sinan Koca; Sinema Kulübü öğrencileri Yüksel Ali Sarımehmetoğlu (yönetmen) Ecrin Nas Civelek (oyuncu); Cumhuriyet Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Nihal Kandemir(oyuncu); Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Şeyda Koca(Sanat Yönetmeni); Giresun Belediyesi İş Güvenliği Uzmanı Özgür Gökalp Ünal (Drone) ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Ercan Selim Öngöz görev aldı.Ekip adına açıklama yapan danışman öğretmen Sinan Koca, öğrencilerinin özverili çalışmalarından büyük bir gurur duyduğunu belirterek, “Öncelikle yapım sürecinde bizden desteğini esirgemeyen Müdürüm Hakan Demir’e (şu an İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı), Yeni Okul Müdürümüz Sedat Çakır’a ve HIZ İnşaat sahibi Ziya Musaoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Bu film, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin çevre duyarlılığını sanatsal bir bakış açısıyla ortaya koyuyor. Gençlerin hem sanat hem de toplumsal bilinç açısından bu denli güçlü bir iş ortaya koymaları ve uluslararası bir yarışmada birincilik elde etmeleri bizler için büyük mutluluk. ‘Son Balık’ filmiyle öğrencilerimiz, hem çevre bilincini hem de sanatın birleştirici gücünü ortaya koydular. Emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum.” ifadelerini kullandı.
Mimar Sinan Anadolu Lisesi Sinema Kulübü öğrencilerinin hazırladığı “Son Balık”, 27 ülkeden toplam 426 filmin katıldığı Uluslararası Future Scope Kısa Film Festivali’nde ikinci kez 1. olmayı başardı.İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından 5-6 Aralık tarihlerinde düzenlenen Uluslararası FutureScope Kısa Film Festivali, 27’den fazla ülkeden genç sanatçı ve yönetmeni bir araya getirerek sinemanın dönüştürücü gücünü sürdürülebilirlik temasıyla buluşturdu. Birinciliği göğüsleyen “Son Balık” adlı kısa film, başarısına bir yenisini daha ekledi. “Son Balık”, çevre bilincini ve insanın doğayla ilişkisini etkileyici bir anlatımla ele alarak izleyicilerin beğenisini topladı. Film, öğrencilerin sanatsal yaratıcılığını ve çevreye duyarlılığını başarıyla bir araya getiriyor.Filmin yapımında; Mimar Sinan Anadolu Lisesi Sinema Kulübü danışman öğretmeni ve filmin oyuncusu Sinan Koca; Sinema Kulübü öğrencileri Yüksel Ali Sarımehmetoğlu (yönetmen) Ecrin Nas Civelek (oyuncu); Cumhuriyet Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Nihal Kandemir(oyuncu); Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Şeyda Koca(Sanat Yönetmeni); Giresun Belediyesi İş Güvenliği Uzmanı Özgür Gökalp Ünal (Drone) ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Ercan Selim Öngöz görev aldı.
Ekip adına açıklama yapan danışman öğretmen Sinan Koca, öğrencilerinin özverili çalışmalarından büyük bir gurur duyduğunu belirterek, “Öncelikle yapım sürecinde bizden desteğini esirgemeyen Müdürüm Hakan Demir’e (şu an İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı), Yeni Okul Müdürümüz Sedat Çakır’a ve HIZ İnşaat sahibi Ziya Musaoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Bu film, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin çevre duyarlılığını sanatsal bir bakış açısıyla ortaya koyuyor. Gençlerin hem sanat hem de toplumsal bilinç açısından bu denli güçlü bir iş ortaya koymaları ve uluslararası bir yarışmada birincilik elde etmeleri bizler için büyük mutluluk. ‘Son Balık’ filmiyle öğrencilerimiz, hem çevre bilincini hem de sanatın birleştirici gücünü ortaya koydular. Emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum.” ifadelerini kullandı.