Sağlıklı beslenme projesine start verildi

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu ile Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu arasında imzalanan protokolle, tuzun aşırı tüketilmesinin önlenmesi ve toplumda sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitenin artırılması amaçlanmaktadır.

Giresun İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından Giresunda “Aşırı Tuz ve Şeker Kullanımını Azaltan Lokantacılar ve Pastacılar Protokolü” çerçevesinde işbirliği yapan Doğa Koleji, Şehr-i Yeşil Restaurant ve Kuzey Kafe Restaurant ziyaret edilerek proje hakkında hedefler anlatıldı, bilgilendirme amaçlı afiş ve broşürler dağıtıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından lokantacı ve pastacılar arasında imzalanan protokol ile kamu, üniversite ve özel sektörün birlikte çalışması sağlanarak her yıl besinlerdeki tuz oranı yüzde 4, şeker oranı ise yüzde 5 oranında azaltılması planlanmaktadır.