Piraziz'de Tübitak 4007 Bilim Şenliği Gerçekleştirildi

Piraziz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda Piraziz ve Gülyalı İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile Piraziz ve Gülyalı Belediyeleri arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen TÜBİTAK 4007 - Bilim Şenlikleri Destekleme Programı "Sağlıkta Yapay Zeka ve Sağlık Teknolojileri" bilim şenliği yoğun katılımla gerçekleştirildi.

3 gün sürecek olan bilim şenliğinin iki günü Piraziz'de bir güne de Ordu Gülyalı'da gerçekleştirilecek olup ilk günü yoğun katılım gerceklesti.

Piraziz Kaymakamlığı, Giresun Üniversitesi , Trabzon Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi, Piraziz Belediyesi ve Gülyalı Belediyesi  ortaklığında yürütülen proje kapsamında 23 bilim standında ülkemizin 5 büyük üniversitesi'nden 6 prof., 5 dr ve 12 öğretmenimizle sağlıkta yapay zeka ve saglikta son  teknolojilerin tanıtımı gerceklestirildi.

Projenin yürütücülüğünü Piraziz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına Piraziz 15 Temmuz Şehitler Ortaokulu Müdürü Atakan KOÇHAN,  danışmanlığını ise Giresun Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül ÇEBİ yürüttü.

2 Ekim Perşembe günü gerceklestirilen açılış programına; Giresun Vali Yardımcımız Sn. Alparslan Altınışık, Piraziz Kaymakamımız Sn. Burak Öz, Piraziz Belediye Başkanımız Sn Mahmut Esat AyyıldızGiresun Üniversitesi Piraziz Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Çebi, kurum ve daire amirlerimiz ile çok sayıda kıymetli misafirimiz  ve öğrencilerimiz katılım sağladı. İlçemizde büyük bir ilgiyle karşılanan fuar, ilkokul, lise ve üniversite öğrencilerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımızın yoğun katılımı gözlendi. Projeye emeği geçen herkese, proje ortaklarımıza ve tüm katılımcılara teşekkür ederiz.