Manisa'nın Ateş Savaşçıları 2025'te 14 Bin Olaya Müdahale Etti
Toplam 14 bin 454 olaya müdahale eden ekiplerin faaliyetleri şöyle dağılım gösterdi: 10 bin 566 yangın (5.496’sı orman, çöp, ot ve anız yangını), 2 bin 936 kurtarma operasyonu, 847 trafik kazası, 105 doğal afet (sel ve su baskını).
İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Stratejik hedef olan “toplumsal bilinç” kapsamında 1.754 iş yeri yangın güvenliği açısından titizlikle denetlendi. 82 bin 459 vatandaşa temel yangın güvenliği eğitimi verildi. ‘Mahalle Afet Gönüllüleri Projesi’ ile olası afetlerde profesyonel ekipler gelene kadar mahalle düzeyinde bilinçli müdahalenin önü açıldı.
Asılsız İhbarlar..
İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal, “661 personel, 55 istasyon ve 152 modern aracımızla sahadayız. Ancak asılsız ihbarlardaki artış bizi derinden üzüyor. Her asılsız ihbar, gerçek bir ihtiyaç sahibine ulaşmamızı engelleyen bir duvardır” dedi.
Belediye Başkanı Besim Dutlulu, “Modern araç filomuz ve ‘Gönüllü İtfaiyecilik’ projelerimizle Manisa’yı afetlere karşı daha dirençli bir kent haline getirmeye kararlıyız. 365 gün kesintisiz hizmet veren tüm kahramanlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.