‘Harekete çocuklukta başla, sağlıklı yaşa’

Toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz ve kanser gibi hastalıkların artmasının başlıca nedenleri arasında hareketsiz yaşam tarzının benimsenmesi görülmektedir. Yapılan çalışmalar beden kitle indeksindeki artışın, birçok kanser türünün ortaya çıkma ihtimalini arttırdığını göstermektedir. Ayrıca koroner arter hastalığı, kalp yetmezliği ve ani ölümü de içeren kalple ilişkili birçok sıkıntılı durumun obezite nedeniyle görülebileceği bilinmektedir.

Sağlık Bakanlığı çocukluk çağı obezitesinin önlenmesi ile ilgili eylem planıyla obezite ile etkin şekilde mücadele etmek ve obezite ile ilişkili hastalıkların görülme sıklığını azaltmayı amaçlayan çalışmalar yapmaktadır. Bu yılki Dünya Yürüyüş Günü etkinliklerinin teması “Harekete Çocuklukta Başla, Sağlıklı Yaşa” olarak belirlenmiş “#Koş, Yürü, Oyna, Sağlıklı Yaşa” sloganı ile farkındalık faaliyetleri planlanmıştır.

Giresun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında Atatürk Meydanında başlayarak Gemilerçekeği Millet Kıraathanesinde sonlandırılan yürüyüş programı düzenlendi. Açılan standa elma ve su dağıtımı yapıldı, bilgilendirme broşürü dağıtıldı.

Programa Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ünal Özek, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uz. Dr. Elif Nur Köksal, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.