Giresun'da Denize Girmek 2 Gün Yasaklandı!

Karadeniz'de etkili olması beklenen şiddetli dalgalar nedeniyle denize girmek yasaklandı. Yasağın, vatandaşların can güvenliğini sağlamak amacıyla alındığı vurgulanan açıklamada, sahil kesimlerinde özellikle rip akıntısı (çeken akıntı) gibi hayati tehlike oluşturan deniz olaylarının beklendiği belirtildi.

Giresun Valiliği tarafından yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi:

“Meteorolojik verilere göre bölgemizde etkili olacak olumsuz hava şartları ve deniz dalgaları nedeniyle, 8 ve 9 Ağustos 2025 tarihlerinde ilimiz genelinde denize girmek tehlikeli ve yasaktır. Vatandaşlarımızın can güvenliği için yapılan bu uyarılara riayet etmeleri önemle rica olunur.”

Özellikle yaz aylarında serinlemek amacıyla denize giren vatandaşlara çağrıda bulunan yetkililer, uyarılara kulak verilmesini ve yasak süresince denize girilmemesini istedi.