Giresun’a Üç Yeni Eğitim Projesi Müjdesi! 622 Milyon TL’lik Yatırım
Devlet Yatırım Programında Giresun için üç yeni projeye ihale izni verildiğini açıkladı. Yılmaz, bu projelerin eğitim altyapısına büyük katkı sağlayacağına dikkat çekti.
Başkan Yılmaz, açıklamalarında, Giresun ili için planlanan projeleri şu şekilde duyurdu:
Giresun Merkez İlçesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi: 20 derslikli yeni okul ve 200 yatak kapasiteli öğrenci pansiyonu. Bulancak ilçesi Spor Salonu: Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne yapılacak spor salonu. Şebinkarahisar ilçesi Öğrenci Pansiyonu: 100 yatak kapasiteli öğrenci pansiyonu.Bu projelerin toplam maliyeti ise 622 milyon TL olarak belirlendi. Eğitim alanındaki bu yatırımlar, Giresun’un eğitim altyapısını güçlendirecek ve öğrencilerin daha modern koşullarda eğitim almasını sağlayacak.
Başkan Yılmaz, Devlet Yatırım Programı kapsamında devam eden projeleri de gündeme getirerek, Dereli Öğretmenevi inşaatının yapımının sürdüğünü belirtti. Dereli Öğretmenevi’nin proje bedeli ise 150 milyon TL olarak öngörülmüş durumda.