‘Giresun Lezzetleri Şenliği’ sona erdi

Giresun Lezzetleri Şenliğinin üçüncü günü etkinlikleri 30 Eylül Pazar günü 11.00’de Tirebolu Çayı eşliğinde ‘Giresun Simidi’ ikramı ile başladı. Etkinlikler, saat 13.00’de Giresun Aşçılar ve Pastacılar Derneği tarafından düzenlenen “Yemek Yarışması” ve çocuklara yönelik sahne oyunları ve çeşitli gösterilerle sona erdi.

Giresun Lezzetleri Şenliği Yemek Yarışmasında jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirmede; Tirebolu Siron Mantısı birinci, Fındık Tatlısı ikinci, Fındıklı Çiğ Köfte de üçüncü seçildi.
Giresun’a özgü lezzetlerin yarıştığı etkinlikte bir konuşma yapan Vali Sarıfakıoğulları; “Yemek yarışması ve çocuk şenliğiyle programımızı kapatacağız. Bu kapsamda emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten yoğun bir tempoyla, büyük bir özveri, büyük bir emek sarf ederek şenliği tamamladık. İnşallah gelecek yıl ve yıllar çok daha ileri bir noktaya taşıyacağız” dedi.