GİRESUN KURBAN BAYRAMINA HAZIR

Giresun’da kurban Bayramı hazırlıkları sürüyor. Kurban Hizmetleri Komisyonu Giresun Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven başkanlığında toplanarak, kurban kesimine ilişkin esasları belirledi.

Valilikte toplanan Kurban Hizmetleri komisyonu, kurban bayramı ve öncesinde kurban kesimine ve hayvan satış yerlerine yönelik önlemler hakkında kararlar aldı.

Alınan kararlar uyarınca, yeni tip koronavisüsle (Kovid-19) mücadele sürecinde alınacak tedbirler doğrultusunda, satış ve kesim yerlerinde ağız ve burnu kapatacak şekilde maske kullanılması zorunlu olacak. Kurban pazarlarında, en az 1,5 metre (3-4 adım) olacak şekilde fiziki mesafe kurallarına uyulması, satış ve kesim yerlerinin tüm girişlerinde ve içerisinde belirli mesafelerde el antiseptiği bulundurulması hususlarında Belediye ve Sağlık Müdürlüğünce gerekli tedbirler alınacak. Ayrıca kurban satış ve kesim yerlerinde Kovid-19 salgını sebebiyle Komisyonların İl Pandemi Kurulu ile işbirliği içerisinde gerekli tedbirleri almasına karar verildi.

Giresun Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven, Kurban Bayramı öncesi ve bayram süresince alınan tedbirlerin titizlikle uygulanacağını belirtti.