FİSKOBİRLİK’TE 100 BARKODLU ÜRÜN ÜRETİLİYOR

Birliğin ayakta kalması için çok büyük çaba gösterdiklerini ifade eden Başkan Bayraktar, kuruma önemli yatırımlar yaptıklarını ve buna bağlı olarak da büyüdüklerini ifade eti.

Fındık işleme tesisinde halen 20 ana ve 100 barkodlu ürün üretilerek Türkiye ve dünya pazarında satıldığını aktaran Bayraktar, tesisin kapasitesinin 4-5 yılda 3-5 kat artırıldığına dikkati çekerek, yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgını döneminde de iyi bir süreç geçirdiklerini kaydetti.

Fındık işleme tesisinde çok ciddi faaliyet içerisinde olduklarına vurgu yapan Bayraktar, satışların geçmişe göre yüzde 20-30 arttığını da sözlerine ekledi.

Bulancak’ta organize sanayi bölgesinde kendilerine tahsis edilen araziye de tesis yapımı için altyapı çalışmalarının devam ettiğini aktaran Bayraktar, 2020 yılında 500 milyon lira ciro hedefleri olduğuna işaret ederek, “Eğer üretirsen üreticiye katkın olur. Eğer üreterek büyürsen fındığa, fındıkçıya katkın olur. Eğer üreterek büyürsen FİSKOBİRLİK’i yaşatma şansın olur. Ortak paydamız, FİSKOBİRLİK ve fındık olmalıdır” dedi.

Coğrafi işaret belgeleriyle Giresun kalite fındık çeşitleri ve fındık ezmesi ürününün koruma altına alındığını aktaran Bayraktar, toplam entegrede çalışanlarının sayısının 400 olduğunu ifade ederek, üretim kapasitelerini de açıkladı.

Bayraktar, açıklamasında “Kavanozda krema üretim kapasitemiz günlük 20 ton, kase üretim kapasitemiz günlük 13 ton, ezme üretim kapasitemiz günlük 15 ton, fındık paketleme kapasitemiz günlük 10 ton ve fındık kavurma kapasitemiz günlük 20 ton” diye konuştu.

FİSKOBİRLİK’e çeşitli iddialarla zarar verilmek istendiğini, bunun doğru bir yaklaşım olmadığını ifade eden Bayraktar, “Bu kurum bizimse bu kurumun kurumsal yapısına zarar vermemek lazım. Bütün çaba ve mücadelemiz bu olmalı” dedi.