Bulancak’ta Kudüs konferansı büyük ilgi gördü

Bulancak İmam Hatip Ortaokulu yeni binasında ‘Kudüs’ün dünü ve bugünü’ konulu konferans gerçekleştirilen program Bulancak Âb-ı Hayat Derneği Yönetim Kurulu üyesi Hayrettin Kılıç’ın Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Ardından Bulancak Âb-ı Hayat Derneği Başkanı Ahmet Murat Yücel ve TÜGVA Bulancak İlçe Temsilcisi Ubeydullah Göktekin kısa selamlama konuşmaları gerçekleştirdi.

Ebu Kuteybe’e konuşmasında, “Mescid-i Aksa’yı niye seviyoruz? Vahyin indiği yer, Semaya açılan kapı, Semaya en yakın kapı, Bütün Nebilerin secde ettiği yer, Mescid-i Aksa'nın her karesinde meleklerin izleri var, Mescid-i Aksa'nın her karesinde sahabenin gözyaşları var, Son zaman hadiseleri Mescid-i Aksa’da vuku bulacak. Bir anne ve üç evladı varsa bu anne üç evladına da eşit sevgi verir. Ancak birisi hastalanırsa, hapse düşerse, gurbette olursa annenin sevgisi o bir kişiye kayar. Kabe’yi seviyoruz; Mescidi Nebevi’yi seviyoruz. Fakat sevgimiz Mescidi Aksa’ya kaymaktadır. Ta ki Mescid-i Aksa fetholunana dek. Mescid-i Aksa şimdi hastadır. Sevgimiz, ihtiyacıdır. Gelecek fetih ile bu bölgedeki zulümler son bulacaktır” başlıklarına değindi.

Gecenin sonunda Âb-ı Hayat Kurucu Başkanı Sinan Aydın tarafından katılımcı konuklara hediye paketi takdim edildi. Program sonunda Mescid-i Aksa Güvenlik Amiri Ebu Kuteybe ve Mihmandar Mehmet Esmer’in de katılımıyla TÜGVA Bulancak Vakıf binasına geçilerek katılımcılara çay ve meyve ikramı yapıldı.