Giresun’da bir ürün daha tescillendi

Bu kapsamda; İl Müdürlüğünce yürütülen teknik çalışmalar neticesinde düzenlenen nihai rapor 02.06.2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumuna sunularak ‘Giresun Fındık Ezmeli Kadayıf Tatlısı’ ile ilgili coğrafi işaret başvurusu yapıldı.

Giresun Fındık Ezmeli Kadayıf Tatlısı; Türk Patent ve Marka kurumun 23.03.2023 tarihli Resmi Bülteninde yayınlanarak, 1345 tescil numarası ile Giresun Ticaret ve Sanayi Odası adına tescil edildi. Böylece ‘Giresun Fındık Ezmeli Kadayıf Tatlısı’, Giresun’da tescil ettirilen 13. Coğrafi İşaretli ürün oldu.

Nasıl yapılıyor?

Giresun Fındık Ezmeli Kadayıf Tatlısı; kuru tel kadayıfın, tereyağı ve çifte kavrulup kıyılmış tescilli Giresun Tombul Fındığı ile pişirilmesi, inek sütü ve beyaz şekerden oluşan soğuk şerbetle tatlandırılıp dinlendirilmesi ve öğütülerek un haline getirilmiş Giresun Tombul Fındığı ile yoğrulması suretiyle üretilen tatlıdır. Helva kıvamında olup yaklaşık 8 x 9 cm ebadında kesilerek servisi yapılır. Günlük üretilip tüketilir.

İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Muhammet Angın, “Giresun Simidi, Tirebolu Çayı, Yavuzkemal Fakaz Armudu, Giresun Kiraz Taflanı ve Giresun Kokulu Üzümü için de coğrafi işaret almaya yönelik çalışmaların da halen yoğun şekilde devam ettiğini” ifade etti.