Alucra Şehitlerine vefa için zirveye yürüdüler

YAŞAM 29.07.2021 - 15:16, Güncelleme: 29.07.2021 - 15:16 2319+ kez okundu.
 

Alucra Şehitlerine vefa için zirveye yürüdüler

Alucra halkı 1914 - 1917 yıllarında Osmanlı-Rus harbinde şehit olanlara vefasını göstermek için son savunma hattına yürüdü.
Alucra Kaymakamlığı, Alucra Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Alucra Merkez Derneği, Akyatak Yaylası Koruma ve Yaşatma Derneğini tarafından ortaklaşa düzenlenen şehitleri anma programı milli ve manevi duygular içinde gerçekleştirildi. Alucra Kaymakamı Hasan Hüseyin Uzan, Alucra Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Murat Akın, Ak Parti İlçe Başkanı Faruk Demirağ, Emekli Kurmay Albay Adem Darama,  MHP İzmir eski İl Başkanı İlhan Köymen, Araştırmacı Yazar Murat Dursun Tosun, İyi Parti Alucra İlçe Teşkilat Başkanı Enes Kürtünlü, İhlas Holding Samsun Bölge Müdürü Kadem Kaptı, Karabörk Köyü Dernek Başkanı Adnan Saatçi, Yazar Recep Akın ve Alucra halkının katıldığı anma programı saat 09.00 da Alucra Şehitliğinde saygı duruşu, istiklal marşı ve duaların okunması ile başladı. Alucra Şehitliğinden 2.Kolordu tarafından oluşturulan son savunma hattına hareket eden araç konvoyu yol güzergâhı üzerinde Yeşilyurt Köyü, Boyluca ve Karabörk köyü yaylasının birleşiminde Seydi Şıh Kuran Baba Türbesi ziyaret ettiler. Türbeyi ziyaret esnasında Emekli Kurmay Albay Adem Darama günün anlam ve önemi ile birlikte Mareşal Fevzi Çakmak komutasında oluşturulan son savunma hattında yaşanan tarihi olayları anlattı. Emekli Kurmay Albay Adem Darama'nın yapmış olduğu konuşma sonrasında dualar okunduktan sonra 30 km olan yol güzergâhının sonuna ulaşıldı. Alucra-Gümüşhane Torul ilçe sınırında 1916-17 yıllarında 3.Ordu 2. Kafkas Kolordu tarafından oluşturulan son savunma hattında Rus askerlerinin püskürtülerek işgalden kurtarmış olan şehitlerimizin mevzilerine ulaşmak için 5 km zirveye yürüyüş yapıldı. Şehitlerimize vefa yürüyüşünde annesinin, babasının, dedesinin kucağında zirveye çıkartılan 1 yaşındaki Yusuf Taşbaşı,70 yaşındaki Kıbrıs Gazimiz Ömer Şerbetçi, Mardinli genç bayan ve Alucra şehitliğinden başlayıp 3400 rakımlı Cankurtaran Dağının zirvesine kadar tırmanan Alucra Kaymakamı Hasan Hüseyin Uzan’ın azmi takdir aldı. Zirvede toplanan 160 kişiye hitap eden Araştırmacı Yazar Murat Dursun Tosun ve Alucra Merkez Derneği Başkanı Aydın Bodur ve Akyatak Yaylası Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Erdem Ekşi yapmış oldukları konuşmada son savunma hattı ve bu hat üzerindeki tarihi olayları hakkında bilgiler verdiler. Şehitlere vefa ve anma programı zirvede şehitlerimiz için okunan dualar ile son buldu.
Alucra halkı 1914 - 1917 yıllarında Osmanlı-Rus harbinde şehit olanlara vefasını göstermek için son savunma hattına yürüdü.

Alucra Kaymakamlığı, Alucra Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Alucra Merkez Derneği, Akyatak Yaylası Koruma ve Yaşatma Derneğini tarafından ortaklaşa düzenlenen şehitleri anma programı milli ve manevi duygular içinde gerçekleştirildi.

Alucra Kaymakamı Hasan Hüseyin Uzan, Alucra Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Murat Akın, Ak Parti İlçe Başkanı Faruk Demirağ, Emekli Kurmay Albay Adem Darama,  MHP İzmir eski İl Başkanı İlhan Köymen, Araştırmacı Yazar Murat Dursun Tosun, İyi Parti Alucra İlçe Teşkilat Başkanı Enes Kürtünlü, İhlas Holding Samsun Bölge Müdürü Kadem Kaptı, Karabörk Köyü Dernek Başkanı Adnan Saatçi, Yazar Recep Akın ve Alucra halkının katıldığı anma programı saat 09.00 da Alucra Şehitliğinde saygı duruşu, istiklal marşı ve duaların okunması ile başladı.

Alucra Şehitliğinden 2.Kolordu tarafından oluşturulan son savunma hattına hareket eden araç konvoyu yol güzergâhı üzerinde Yeşilyurt Köyü, Boyluca ve Karabörk köyü yaylasının birleşiminde Seydi Şıh Kuran Baba Türbesi ziyaret ettiler. Türbeyi ziyaret esnasında Emekli Kurmay Albay Adem Darama günün anlam ve önemi ile birlikte Mareşal Fevzi Çakmak komutasında oluşturulan son savunma hattında yaşanan tarihi olayları anlattı. Emekli Kurmay Albay Adem Darama'nın yapmış olduğu konuşma sonrasında dualar okunduktan sonra 30 km olan yol güzergâhının sonuna ulaşıldı.

Alucra-Gümüşhane Torul ilçe sınırında 1916-17 yıllarında 3.Ordu 2. Kafkas Kolordu tarafından oluşturulan son savunma hattında Rus askerlerinin püskürtülerek işgalden kurtarmış olan şehitlerimizin mevzilerine ulaşmak için 5 km zirveye yürüyüş yapıldı.

Şehitlerimize vefa yürüyüşünde annesinin, babasının, dedesinin kucağında zirveye çıkartılan 1 yaşındaki Yusuf Taşbaşı,70 yaşındaki Kıbrıs Gazimiz Ömer Şerbetçi, Mardinli genç bayan ve Alucra şehitliğinden başlayıp 3400 rakımlı Cankurtaran Dağının zirvesine kadar tırmanan Alucra Kaymakamı Hasan Hüseyin Uzan’ın azmi takdir aldı.

Zirvede toplanan 160 kişiye hitap eden Araştırmacı Yazar Murat Dursun Tosun ve Alucra Merkez Derneği Başkanı Aydın Bodur ve Akyatak Yaylası Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Erdem Ekşi yapmış oldukları konuşmada son savunma hattı ve bu hat üzerindeki tarihi olayları hakkında bilgiler verdiler. Şehitlere vefa ve anma programı zirvede şehitlerimiz için okunan dualar ile son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.