Alt geçitte sazıyla ekmek parası kazanmaya çalışıyor

SANAT 23.06.2017 - 15:57, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 7999+ kez okundu.
 

Alt geçitte sazıyla ekmek parası kazanmaya çalışıyor

Hayat insanı bazen öyle bir duruma getiriyor ki ekmek parasını doğduğu yerde değil bulunduğu yerde kazanmaya çalışıyor.
Birkaç gün önce iftar sonrası sahilde bir işyerinin sahibinin yanında saz çalarken gördüğüm kişi ile konuşmuş ve Bulancak İskelesine geçişte kullanılan alt geçitte akşamları saz ile Türk Halk müziği söyleyerek ekmek parası kazanmaya çalıştığını ifade etmişti.Çarşamba akşamı alt geçide giderek ekmek parasını kazanmaya çalışan bu kişinin derdini dinledim. Terme Sarayköylü olan Hasan Sevgi, 67 yaşında çok küçükken anne ve babasını kaybetmiş. Kimse o’na da sahip çıkmayınca sıkıntılı bir hayatı olmuş. Askerde iken gözlerindeki rahatsızlık sebebiyle malulen emekli olmuş ama bu maaş ta o’na ancak yeterli olmuş. Daha sonra evlenmiş ve 4 çocuğu ile yaşamaya devam etmiş. 40 yıl önce saz çalmayı öğrenmiş ve ekmek parası kazanmak için THM’den çok sayıda eseri seslendirmeye başlamış. Bir süre önce Bulancak'ta bu alt geçitte akşamları birkaç saat boyunca saz çalmaya başlamış. Sevgi, 'Sağ olsun Bulancaklılar bana destek oluyorlar. Yakın bir ilgi gördüm burada. Çoluk çocuğum bana sahip çıkmayınca sazım ile ekmek parası kazanıyorum. Gözüm deki rahatsızlık sebebiyle sıkıntı çekiyorum.  Akşamları 30-40 lira kadar bir yevmiye yapıyorum. Bu da bana yetiyor. Bulancaklılardan Allah razı olsun, gelip geçen hal hatır soruyor, gönüllerinden ne geçerse kabulümüzdür. Bulancaklı bir kişi ramazan sonrası iş yerinde saz çalmam için teklif de bulundu. Orada çalışacağım akşamları inşallah' diyerek derdini anlattı
Hayat insanı bazen öyle bir duruma getiriyor ki ekmek parasını doğduğu yerde değil bulunduğu yerde kazanmaya çalışıyor.
Birkaç gün önce iftar sonrası sahilde bir işyerinin sahibinin yanında saz çalarken gördüğüm kişi ile konuşmuş ve Bulancak İskelesine geçişte kullanılan alt geçitte akşamları saz ile Türk Halk müziği söyleyerek ekmek parası kazanmaya çalıştığını ifade etmişti.
Çarşamba akşamı alt geçide giderek ekmek parasını kazanmaya çalışan bu kişinin derdini dinledim. Terme Sarayköylü olan Hasan Sevgi, 67 yaşında çok küçükken anne ve babasını kaybetmiş. Kimse o’na da sahip çıkmayınca sıkıntılı bir hayatı olmuş. Askerde iken gözlerindeki rahatsızlık sebebiyle malulen emekli olmuş ama bu maaş ta o’na ancak yeterli olmuş. Daha sonra evlenmiş ve 4 çocuğu ile yaşamaya devam etmiş. 40 yıl önce saz çalmayı öğrenmiş ve ekmek parası kazanmak için THM’den çok sayıda eseri seslendirmeye başlamış. Bir süre önce Bulancak'ta bu alt geçitte akşamları birkaç saat boyunca saz çalmaya başlamış. Sevgi, 'Sağ olsun Bulancaklılar bana destek oluyorlar. Yakın bir ilgi gördüm burada. Çoluk çocuğum bana sahip çıkmayınca sazım ile ekmek parası kazanıyorum. Gözüm deki rahatsızlık sebebiyle sıkıntı çekiyorum.  Akşamları 30-40 lira kadar bir yevmiye yapıyorum. Bu da bana yetiyor. Bulancaklılardan Allah razı olsun, gelip geçen hal hatır soruyor, gönüllerinden ne geçerse kabulümüzdür. Bulancaklı bir kişi ramazan sonrası iş yerinde saz çalmam için teklif de bulundu. Orada çalışacağım akşamları inşallah' diyerek derdini anlattı
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.