Alaşehir’de antik kazı çalışmaları için protokol imzalandı
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ile birlikte Alaşehir’in kültür turizmine katkı sağlayacak protokolü imzaladı.
Alaşehir ilçesi Toptepe mevkiindeki yaklaşık 20 dönümlük bir alan içinde bulunan antik tiyatroyu gün yüzüne çıkaracak kazı çalışmalarının başlaması için devir protokolü imzalandı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Alaşehir ilçe ziyareti sonrasında Kula ilçesine geçeceğini, bu hafta içinde her iki ilçeyi de ziyaret etmiş olacağını aktardı. Yapılan protokolle birlikte tarihin açığa çıkması, yarınlara aktarılması ve Manisa’ya artı değer katmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Alaşehir’e Kültür Varlığı Kazandıracağız
Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu;“Alaşehir’in Toptepe bölgesinde 20 dönümlük bir alan. Daha önce orada su arıtma tesisinin olmasından dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne MASKİ’ye geçmişti. O bölgede antik tiyatro kazısına başlayacağız. Bu kazı çalışmalarının yürütülebilmesi için o alanın bize devri gerekiyor. Bu protokolle o devri gerçekleştirdik. En kısa zamanda Alaşehir’e bir kültür varlığı daha kazandıracağız. O bölgede bulunan tapınağı da kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkartıp Alaşehir’in turizmine katkı sağlayacağız” diye konuştu.
Belediye Başkanı Zeyrek, Alaşehir ziyareti sonrasında Kula ilçesine hareket etti. Kula Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir’i ve Kula Belediye Başkanvekili Semra Gündüz’ü ziyaret etti.
Yorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
İlginizi Çekebilir





Trend Haberler
Mersin İl Emniyet Müdürü Aktaş’tan anlamlı ziyaretler







