Ailece fidan üretimi yapıyorlar

EKONOMİ 15.11.2021 - 17:38, Güncelleme: 15.11.2021 - 17:38 4915+ kez okundu.
 

Ailece fidan üretimi yapıyorlar

Giresun Üniversitesi Fındık Ekpres Bölümü mezunu aynı zamanda Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü mezunu Fatih Tanrıverdi, Babası Güngör Tanrıverdi ile beraber 21 yıldan bu yana fidan üretimi yaparak satışını yapıyorlar.
Chandler cinsi Ceviz'in Giresun ana bayiliğini de üstlenen Tanrıverdi, Portakal, Şadak (W. Murcoot yani yeni tür mandalina)Narenciye türleri (portakal, mandalina, limon) Elma, Armut, Kivi, Erik, Ayva, Kamkart, Zeytin, Kızılcık, Taflan, Çilek fidesi, Kiraz, Hurma, Kayısı, İncir, Şeftali, Piraziz Elması, Karasüt Elma, Sinop Elma, Süt Elma üretimi ve satışını yapıyorlar. Pazar yeri olarak Bulancak başta olmak üzere ara sıra Piraziz'in pazarına çıkıyorlar. Baba Oğul yaptıkları ortak açıklamada "Allaha şükür kazanıyoruz. Tabii ki zorlu ve meşakkatli bir iş. Bu işe 2000  yılında başladık. Gayemiz üretmiş olduğumuz aşılı ceviz fidanlarını üreticiden ekiciye kaliteli ve güvenilir olarak sunmaktır. Unutmayın ki en iyi kaliteli ve güvenilir fidan üreticiden alınan fidandır. Biz fidanlarımızı üretirken en çok dikkat ettiğimiz unsur fidanlarımızın ismine doğru aşılamayı, kaliteli olması ve müşteriye aynı şekilde satılması. Oğlum Fatih benden çok tarım sektöründe yenilikleri takip ederek  hep daha güzelini üretmek için çalışıyoruz. Bu ürünlerden ceviz ticari geliri en yüksek olan ağaçtır. Hiç kimse sadece erozyonu önlemek veya daha fazla oksijen için ceviz fidanı dikmez, amaç muhtemelen kazanç sağlamaktır. Bu nedenle fidan seçiminde, dikiminde uygulamada yapacağınız bir hata bütün doğrularınızın önüne set çekerek umudunuzun kırılmasına sebep olacaktır" dediler. Haber: Erol Küçük
Giresun Üniversitesi Fındık Ekpres Bölümü mezunu aynı zamanda Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü mezunu Fatih Tanrıverdi, Babası Güngör Tanrıverdi ile beraber 21 yıldan bu yana fidan üretimi yaparak satışını yapıyorlar.

Chandler cinsi Ceviz'in Giresun ana bayiliğini de üstlenen Tanrıverdi, Portakal, Şadak (W. Murcoot yani yeni tür mandalina)Narenciye türleri (portakal, mandalina, limon) Elma, Armut, Kivi, Erik, Ayva, Kamkart, Zeytin, Kızılcık, Taflan, Çilek fidesi, Kiraz, Hurma, Kayısı, İncir, Şeftali, Piraziz Elması, Karasüt Elma, Sinop Elma, Süt Elma üretimi ve satışını yapıyorlar. Pazar yeri olarak Bulancak başta olmak üzere ara sıra Piraziz'in pazarına çıkıyorlar. Baba Oğul yaptıkları ortak açıklamada "Allaha şükür kazanıyoruz. Tabii ki zorlu ve meşakkatli bir iş. Bu işe 2000  yılında başladık. Gayemiz üretmiş olduğumuz aşılı ceviz fidanlarını üreticiden ekiciye kaliteli ve güvenilir olarak sunmaktır. Unutmayın ki en iyi kaliteli ve güvenilir fidan üreticiden alınan fidandır. Biz fidanlarımızı üretirken en çok dikkat ettiğimiz unsur fidanlarımızın ismine doğru aşılamayı, kaliteli olması ve müşteriye aynı şekilde satılması. Oğlum Fatih benden çok tarım sektöründe yenilikleri takip ederek  hep daha güzelini üretmek için çalışıyoruz. Bu ürünlerden ceviz ticari geliri en yüksek olan ağaçtır. Hiç kimse sadece erozyonu önlemek veya daha fazla oksijen için ceviz fidanı dikmez, amaç muhtemelen kazanç sağlamaktır. Bu nedenle fidan seçiminde, dikiminde uygulamada yapacağınız bir hata bütün doğrularınızın önüne set çekerek umudunuzun kırılmasına sebep olacaktır" dediler.

Haber: Erol Küçük

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.