Ahilik ile ilgili söyleşi

KÜLTÜR 25.11.2021 - 17:13, Güncelleme: 25.11.2021 - 17:13 5664+ kez okundu.
 

Ahilik ile ilgili söyleşi

Giresun Endüstri Meslek Anadolu Lisesi'nde il müftüsü Ramazan Topcan öğrenciler ile Ahilik hakkında söyleşi gerçekleştirdi.
Ramazan Topcan Ahiliğin engin ve evrensel değerlerini gençlere anlattı. Topcan: ‘Ahilik Kırşehir’den yayılan bir kardeşlik hareketidir. Ahiliği, Ahi Evran-i Veli, Anadolu'daki yeni gelen Türk esnaflarımızı birlik ve dayanışması için sonradan Ahilik denen esnaf loncalarını kurmuştur. Günümüzdeki esnaf odalarının temeli, Ahilik Evran tarafından atılmıştır. Ahi Evran Anadolu'daki Türkleşmesi ve müslümanlaşmasına da öncülük etmiştir’ dedi. İl müftüsü Ramazan Topcan gençlere teşekkür edip derslerinde başarılar diledi. Okul müdürü Sabri Kostakoğlu ise müftüsü teşekkür etti. Haber: Erol Küçük
Giresun Endüstri Meslek Anadolu Lisesi'nde il müftüsü Ramazan Topcan öğrenciler ile Ahilik hakkında söyleşi gerçekleştirdi.

Ramazan Topcan Ahiliğin engin ve evrensel değerlerini gençlere anlattı. Topcan: ‘Ahilik Kırşehir’den yayılan bir kardeşlik hareketidir. Ahiliği, Ahi Evran-i Veli, Anadolu'daki yeni gelen Türk esnaflarımızı birlik ve dayanışması için sonradan Ahilik denen esnaf loncalarını kurmuştur. Günümüzdeki esnaf odalarının temeli, Ahilik Evran tarafından atılmıştır. Ahi Evran Anadolu'daki Türkleşmesi ve müslümanlaşmasına da öncülük etmiştir’ dedi.

İl müftüsü Ramazan Topcan gençlere teşekkür edip derslerinde başarılar diledi.

Okul müdürü Sabri Kostakoğlu ise müftüsü teşekkür etti.

Haber: Erol Küçük

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.