26 Mayıs 2016 - 19:03 - Güncellenme: 30 Ekim 2020 - 19:15
G: 30 Ekim 2020 - 19:15
AHİLİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ YAPILDI
Giresun Ticaret İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde,...
...her yıl 23-29 Mayıs tarihlerinde kutlanan Ahilik Haftası etkinlikleri Giresun Atatürk Meydan'ında başlayan kutlama etkinlikleri sonrasında Bulancak'ta da devam etti. Bulancak'ta ki etkinlikler kapsamında Bulancak Cumhuriyet Meydanından 75 Yıl Halk Kütüphanesine protokol ve vatandaşlar tarafından yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş sonrası Bulancak 75. Yıl Halk Kütüphanesinde İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başlayan programda oyuncuların tamamına yakınının Cami İmam Hatibi olduğu 'Beyler ve Dervişler' konulu tiyatro gösterimi sahnelendi.
Oyun sonrası oyunun yönetmenliğini yapan Zekayi Balkaya'ya ve oyun sonrası Bayrak şiirini okuyan ve salonda coşkuyu arttıran ve büyük beğeni alan Hacı Şevki Özdemir'e Çiçek takdim edildi.
75. Yıl Halk Kütüphanesinde ki program sonrası Bulancak Sanayi Mahallesinde Ahi Çeşmesi açılışı gerçekleştirildi.
Açılış öncesi Giresun Ticaret İl Müdürü Ali Yıldırım, "Türkiye genelinde 23-29 Mayıs'ta düzenlenen Ahilik Kültür haftası etkinlikleri kapsamında Giresun Atatürk Meydanı'nda bir etkinlik ardından da 75. Yıl Halk Kütüphanesinde bir panel düzenledik. Bugün ise Bulancak'ımızın ve Piraziz'imizin tarihini anlatan 'Beyler ve Dervişler' konulu tiyatro gösterimini sahneledik. Burada ise Giresun'da ilk defa yapılan Ahi Çeşmesi'nin açılışı için bulunuyoruz. Bu etkinlilerin her ilçemizde yapılmasını istiyoruz. Bu yıl Piraziz ve Bulancak'ı ağırlıkta tuttuk. Bundan sonra inşallah etkinliklerimizi bütün ilçelerimizde gerçekleştireceğiz" dedi.
AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, "Ahilik haftamızı tebrik ediyorum. Milletleri millet yapan kültürleridir inançlarıdır, ortak tarihleridir. Bir millet eğer kültürlerini unutmuş ise benliğini yitmiş demektir. Kültürün lügat anlamı ortak duygu demektir. İnsanların ortak yaşam biçimine, insanların milletlerin ortak tarihine denir. Ortak paylaştığımız bir şey kalmamış ise millet ve topluluk olmaktan uzaklaşmış demektir" diye konuştu.
Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar ise, "Kültürümüze yönelik bu tür çalışmalar bizi mutlu ediyor. Bu kültürü yaşatan başta il müdürümüz ve onun destekçisi olan valimize teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından bölgenin kanat önderi Nuri Genç hocanın duası ile kurdeleler kesildi. Etkinliklere Giresun Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, Piraziz Kaymakamı Hamit Genç, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Giresun İl Ticaret Müdürü Ali Yıldırım, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hasan Bulut, Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, AK Parti Piraziz ilçe Başkanı Hayri Özdemir, daire amiri ve vatandaşlar katıldı.
Yorumlar
+ Yorum Yap
Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş ve tüm sorumluluğu üstlenmiş olursunuz.
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Gözden Kaçmasın
Motorinde Büyük İndirim Beklentisi
Görüntüle →İlginizi Çekebilir

Giresun'da temizlik mesaisi devam ediyor

Giresun’un yeşil alanları bakıma alındı

Sardes’te 2 bin 500 yıllık heykel gün yüzüne çıkarıldı

15 Temmuz Şehitler Ortaokulu çevresinde yol ve kaldırım yenilendi

TBB’den Bulancak Belediyesine ekskavatör hibesi
Trend Haberler
Mersin İl Emniyet Müdürü Aktaş’tan anlamlı ziyaretler

AK Parti Giresun İl Başkanı Alkan, Genç ve Dinamik ekibini açıkladı

Bulancak’ta Sanatın Yeni Adresi, Erdinç Ekmekçi Sanat Akademisi

CHP Giresun İl Başkanlığına Karaibrahim atandı

Prof. Dr. Güzel’in öğrencilik hayalindeki başarısının hikayesi



