Afişler zabıta tarafından toplanıyor

YAŞAM 22.10.2021 - 16:13, Güncelleme: 22.10.2021 - 16:13 2085+ kez okundu.
 

Afişler zabıta tarafından toplanıyor

Giresun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, meydanlara ve parklara izin almadan afiş yapıştıran kişi, kurum ve kuruluşlara göz açtırmıyor.
Zabıta ekipleri, afiş asılmaması yönünde sık sık uyarı yapıp, yasak olmasına rağmen elektrik direklerine, trafolara, ağaçlara, duvarlara afiş asanlara yönelik denetimlerini sıklaşırdı. Şehrin çeşitli bölgelerinde kontroller gerçekleştiren ekipler, gelişigüzel, izinsiz mevzuata aykırı asılan afişleri tek tek toplarken uyarıları dikkate almayanlar hakkında kanuni işlem de uyguluyor. Özellikle halkın yoğun olduğu meydanlar, parklar, caddeler ve sokaklar üzerinde bulunan duvarlar, elektrik direkleri, trafolar, panolar, otobüs durakları, yönlendirme ve bilgilendirme levhaları gibi birçok noktaya izinsiz şekilde reklam afişi yapıştıran veya asanlar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 42. maddesi gereğince işlem yapılıyor. Giresun Belediyesi Zabıta ekipleri, Eylül ve Ekim aylarında 920 adet izinsiz afiş toplarken, esnafları bu konuda duyarlı olmaya davet etti. Zabıta yetkilileri, denetimlerin titizlikle sürdürüldüğü belirtilerek, zor durumda kalmamak için esnaf ve işletmelerin faaliyetlerini kanun ve yönetmeliklere uygun şekilde yürütmelerinin altını çizdi.
Giresun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, meydanlara ve parklara izin almadan afiş yapıştıran kişi, kurum ve kuruluşlara göz açtırmıyor.

Zabıta ekipleri, afiş asılmaması yönünde sık sık uyarı yapıp, yasak olmasına rağmen elektrik direklerine, trafolara, ağaçlara, duvarlara afiş asanlara yönelik denetimlerini sıklaşırdı. Şehrin çeşitli bölgelerinde kontroller gerçekleştiren ekipler, gelişigüzel, izinsiz mevzuata aykırı asılan afişleri tek tek toplarken uyarıları dikkate almayanlar hakkında kanuni işlem de uyguluyor.

Özellikle halkın yoğun olduğu meydanlar, parklar, caddeler ve sokaklar üzerinde bulunan duvarlar, elektrik direkleri, trafolar, panolar, otobüs durakları, yönlendirme ve bilgilendirme levhaları gibi birçok noktaya izinsiz şekilde reklam afişi yapıştıran veya asanlar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 42. maddesi gereğince işlem yapılıyor.

Giresun Belediyesi Zabıta ekipleri, Eylül ve Ekim aylarında 920 adet izinsiz afiş toplarken, esnafları bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

Zabıta yetkilileri, denetimlerin titizlikle sürdürüldüğü belirtilerek, zor durumda kalmamak için esnaf ve işletmelerin faaliyetlerini kanun ve yönetmeliklere uygun şekilde yürütmelerinin altını çizdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.