Adaletin olmadığı yol çıkmaz bir sokaktır’

GÜNDEM 01.07.2021 - 14:03, Güncelleme: 01.07.2021 - 14:03 3621+ kez okundu.
 

Adaletin olmadığı yol çıkmaz bir sokaktır’

Belediye-İş Sendikası Giresun Şube Başkanı Halil Yeşiltepe ‘2018 yılında Kanun Hükmünde Kararname ile, Giresun Valiliği tarafından organize edilen Giresun İli Katı Sıvı Atık Personel Ltd. çalışmaya başlayan ve sendikamıza üye olan 13 işçi, Anayasal sendikalaşma ve toplu sözleşme haklarını kullandıkları için hukuksuzca, vicdansızca işten atılmıştır’ dedi.
Başkan Yeşiltepe yaptığı yazılı açıklamada ‘Sayın Vali, Anayasa, Sendikalar Ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu Giresun’da Neden Uygulanmıyor?’ dedi ve sözlerine şu ifadeler ile devam etti; ‘Tek dertleri alınterinin karşılığını almak, çocuğuna çoluğuna daha iyi bir gelecek hazırlamak olan bu insanları hangi hakka, hangi hukuka dayanarak işten atıyorsunuz? Bu ne vicdansızlıktır. Bu ne hukuksuzluktur.  Sayın Enver Ünlü, Giresun’da Anayasa, Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu askıya mı alındı? Sendikamız Belediye-İş, Giresun Katı Sıvı Atık Personel Ltd.’de toplu sözleşme yapmak için yeterli yasal çoğunluğu sağlayarak Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na başvurmuş ve  9.12.2020 tarihinde toplu sözleşme yetkisi almıştır. Sendikamız Yasa ve Bakanlık’tan aldığı toplu sözleşme yetkisine dayanarak toplu sözleşme görüşmelerine başlamak için Giresun Valiliğine resmi başvuruda bulunmuş, fakat Valilik Makamından istediğimiz randevular tüm ısrarlı taleplerimize rağmen reddedilmiştir. Sendikamız da Yasa gereği 11.06.2021 resmi arabulucuya başvurarak uyuşmazlığın çözümünü talep etmiştir.  Valiliğin Yasa ve hukuk tanımaz tavrı resmi arabulucu sürecinde de devam etmiş valilik resmi arabulucunun belirlediği toplantılara da temsilci göndermemiştir. Yasa gereği görev yapan Resmi arabulucuda Valiliğin bu uzlaşmak tavrını tutanak altına almıştır. Giresun Valiliği, sendikamızın, Anayasa’ya Yasa’ya temel alan tüm girişimleri hukuk tanımaz tavrıyla yok sayıldığı yetmez gibi,  Anayasal sendikalaşma ve toplu sözleşme hakkını kullanan sendikamız üyesi 13 arkadaşımızı da işten atmıştır. Aşının ekmeğinin peşinde olan insanları, işsizliğe yoksulluğa terk etmek, hukuksuzluktur, vicdansızlıktır. Türkiye Cumhuriyeti, Anayasamızın 2. Maddesinde belirtildiği gibi, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir. Başta Sayın Vali olmak üzere tüm kamu görevlileri bu hükme uymakla yükümlüdür. Anayasa’yı hukuku ayaklar altına alanlar bilsinler ki bu yol yanlış yoldur. Hukukun adaletin olmadığı yol çıkmaz bir sokaktır. Giresun Valisi Sayın Ünlü’ye çağrımızdır. Hukuksuzlukta ısrarın hiç kimseye faydası yoktur. Belediye-İş Sendikası üyelerine yapılan hukuksuzluğun peşini, dün nasıl bırakmadıysak yarın da asla bırakmayacaktır. Sayın Validen beklentimiz; bayram önü bir inat uğruna kimseyi aşsız, işsiz bırakmamasıdır. Sayın Vali, gelin anaları, çocukları gözü yaşlı koymayın. Üyelerimizin aşıyla, işiyle oynamayın. Hukuka uyun,. Bu imkân sizin elinizde Saygılarımızla’ ifadelerini kullandı.  
Belediye-İş Sendikası Giresun Şube Başkanı Halil Yeşiltepe ‘2018 yılında Kanun Hükmünde Kararname ile, Giresun Valiliği tarafından organize edilen Giresun İli Katı Sıvı Atık Personel Ltd. çalışmaya başlayan ve sendikamıza üye olan 13 işçi, Anayasal sendikalaşma ve toplu sözleşme haklarını kullandıkları için hukuksuzca, vicdansızca işten atılmıştır’ dedi.

Başkan Yeşiltepe yaptığı yazılı açıklamada ‘Sayın Vali, Anayasa, Sendikalar Ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu Giresun’da Neden Uygulanmıyor?’ dedi ve sözlerine şu ifadeler ile devam etti; ‘Tek dertleri alınterinin karşılığını almak, çocuğuna çoluğuna daha iyi bir gelecek hazırlamak olan bu insanları hangi hakka, hangi hukuka dayanarak işten atıyorsunuz?

Bu ne vicdansızlıktır. Bu ne hukuksuzluktur. 

Sayın Enver Ünlü, Giresun’da Anayasa, Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu askıya mı alındı?

Sendikamız Belediye-İş, Giresun Katı Sıvı Atık Personel Ltd.’de toplu sözleşme yapmak için yeterli yasal çoğunluğu sağlayarak Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na başvurmuş ve  9.12.2020 tarihinde toplu sözleşme yetkisi almıştır.

Sendikamız Yasa ve Bakanlık’tan aldığı toplu sözleşme yetkisine dayanarak toplu sözleşme görüşmelerine başlamak için Giresun Valiliğine resmi başvuruda bulunmuş, fakat Valilik Makamından istediğimiz randevular tüm ısrarlı taleplerimize rağmen reddedilmiştir. Sendikamız da Yasa gereği 11.06.2021 resmi arabulucuya başvurarak uyuşmazlığın çözümünü talep etmiştir. 

Valiliğin Yasa ve hukuk tanımaz tavrı resmi arabulucu sürecinde de devam etmiş valilik resmi arabulucunun belirlediği toplantılara da temsilci göndermemiştir.

Yasa gereği görev yapan Resmi arabulucuda Valiliğin bu uzlaşmak tavrını tutanak altına almıştır.

Giresun Valiliği, sendikamızın, Anayasa’ya Yasa’ya temel alan tüm girişimleri hukuk tanımaz tavrıyla yok sayıldığı yetmez gibi,  Anayasal sendikalaşma ve toplu sözleşme hakkını kullanan sendikamız üyesi 13 arkadaşımızı da işten atmıştır.

Aşının ekmeğinin peşinde olan insanları, işsizliğe yoksulluğa terk etmek, hukuksuzluktur, vicdansızlıktır. Türkiye Cumhuriyeti, Anayasamızın 2. Maddesinde belirtildiği gibi, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

Başta Sayın Vali olmak üzere tüm kamu görevlileri bu hükme uymakla yükümlüdür.

Anayasa’yı hukuku ayaklar altına alanlar bilsinler ki bu yol yanlış yoldur. Hukukun adaletin olmadığı yol çıkmaz bir sokaktır.

Giresun Valisi Sayın Ünlü’ye çağrımızdır. Hukuksuzlukta ısrarın hiç kimseye faydası yoktur. Belediye-İş Sendikası üyelerine yapılan hukuksuzluğun peşini, dün nasıl bırakmadıysak yarın da asla bırakmayacaktır.

Sayın Validen beklentimiz; bayram önü bir inat uğruna kimseyi aşsız, işsiz bırakmamasıdır. Sayın Vali, gelin anaları, çocukları gözü yaşlı koymayın.

Üyelerimizin aşıyla, işiyle oynamayın. Hukuka uyun,. Bu imkân sizin elinizde Saygılarımızla’ ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.