‘AD Scientific Index 2021’ Verilerinde Giresun Üniversitesi

EĞİTİM 25.06.2021 - 16:25, Güncelleme: 25.06.2021 - 16:25 3258+ kez okundu.
 

‘AD Scientific Index 2021’ Verilerinde Giresun Üniversitesi

Giresun Üniversitesi ‘AD Scientific Index 2021’ verilerinde Dünyada 200 ülkede, 10 bin üniversite ve bir milyon akademisyen üzerinde yapılan akademik başarı sıralamasını raporlayan “AD Scientific Index” kuruluşu, 2021 yılı karşılaştırmalı verilerini de yayınladı.
Yayınlanan verilerde Giresun Üniversitesi’nden (69) öğretim üyesi üst sıralarda yer aldı. H indeks, i10 indeks ve atıf sayısını baz alarak, toplam ve son beş yıldaki üretkenlik katsayısı ve aynı zamanda bilim adamlarının üniversite, bölge, dünya, temel alan ve branşlardaki sıralama ve değerlendirmelere yer veren söz konusu raporlar yeni bir çalışma olmasına rağmen, bilim dünyasında büyük bir ilgi görüyor. AD Scientific Index’in 2021 yılı raporlarına, ( https://www.adscientificindex.com ) adresinden ulaşılabilir. Yayınlanan raporlarla ilgili olarak kuruluşun yaptığı açıklamada şu hususlara yer verildi: “Akademik dergileri impact faktörüne göre sıralama uzun yıllar önce başlayan bir uygulamadır. Bilim insanlarının kısıtlı zamanlarında daha değerli çalışmalara öncelikli erişmek istemeleri veya belli bir alanda çalışan bilim insanlarını merak etmeleri hem bilim insanı hem de bilimsel çalışmaları skorlama ihtiyacını doğurmuştur. Bu amaçla bir araştırmacının ne kadar verimli ve etkili olduğunu gösteren sayısal bir gösterge olarak H indeks, i10 indeks, g- indeks, m-indeks, Erdös sayısı, tori indeks, riq indeks ve read-10 indeksi gibi bir çok skorlama sistemi çalışılmış ve hala bir çok sistem üzerinde çalışılmaktadır. Yayınların diğer araştırmacılar tarafından olumlu anlamda ne kadar çok kaynak olarak kullanılırsa o oranda değerli olduğu ve bilime katkı sunduğunu gösterir.”  
Giresun Üniversitesi ‘AD Scientific Index 2021’ verilerinde Dünyada 200 ülkede, 10 bin üniversite ve bir milyon akademisyen üzerinde yapılan akademik başarı sıralamasını raporlayan “AD Scientific Index” kuruluşu, 2021 yılı karşılaştırmalı verilerini de yayınladı.

Yayınlanan verilerde Giresun Üniversitesi’nden (69) öğretim üyesi üst sıralarda yer aldı.

H indeks, i10 indeks ve atıf sayısını baz alarak, toplam ve son beş yıldaki üretkenlik katsayısı ve aynı zamanda bilim adamlarının üniversite, bölge, dünya, temel alan ve branşlardaki sıralama ve değerlendirmelere yer veren söz konusu raporlar yeni bir çalışma olmasına rağmen, bilim dünyasında büyük bir ilgi görüyor.
AD Scientific Index’in 2021 yılı raporlarına, ( https://www.adscientificindex.com ) adresinden ulaşılabilir.
Yayınlanan raporlarla ilgili olarak kuruluşun yaptığı açıklamada şu hususlara yer verildi: “Akademik dergileri impact faktörüne göre sıralama uzun yıllar önce başlayan bir uygulamadır. Bilim insanlarının kısıtlı zamanlarında daha değerli çalışmalara öncelikli erişmek istemeleri veya belli bir alanda çalışan bilim insanlarını merak etmeleri hem bilim insanı hem de bilimsel çalışmaları skorlama ihtiyacını doğurmuştur. Bu amaçla bir araştırmacının ne kadar verimli ve etkili olduğunu gösteren sayısal bir gösterge olarak H indeks, i10 indeks, g- indeks, m-indeks, Erdös sayısı, tori indeks, riq indeks ve read-10 indeksi gibi bir çok skorlama sistemi çalışılmış ve hala bir çok sistem üzerinde çalışılmaktadır. Yayınların diğer araştırmacılar tarafından olumlu anlamda ne kadar çok kaynak olarak kullanılırsa o oranda değerli olduğu ve bilime katkı sunduğunu gösterir.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.