42 yıl sonra öğretmenliğe veda etti

EĞİTİM 21.06.2021 - 17:14, Güncelleme: 21.06.2021 - 17:14 7641+ kez okundu.
 

42 yıl sonra öğretmenliğe veda etti

Türkiye’nin farklı yerlerinde 42 yıl boyunca öğretmenlik yapan İsmail Turan (64) emekli oldu.
42 yıl boyunca binlerce öğrenci yetiştirerek mevki ve makam sahibi olmasını sağlayan son 16 yılını Ordu Doğa Kolejinde idareci ve öğretmen olarak çalışan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni İsmail Turan 42 yılın ardından öğrenci ve öğretmen arkadaşlarından helallik isteyerek veda etti. Erzurum Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi (Yüksek Lisans) mezunu 3 çocuk sahibi, aynı zamanda Giresun Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tuncay Turan’ın abisi olan İsmail Turan Kahramanmaraş Ticaret Meslek Lisesi’nde bir yıl öğretmenlik yaptıktan sonra, 5 yıl Bulancak İmam Hatip Lisesi Müdür ve Müdür Yardımcılığı, Çorlu Endüstri Meslek Lisesinde öğretmen, 5 yıl Giresun Çanakçı Lisesi Müdürlüğü, 14 yıl Bulancak Yunus Emre İlköğretim Okulu müdürlüğü, 2 yıl Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 16 yıl ise Ordu Doğa Koleji idareci ve öğretmen olarak çalıştı.  İsmail Turan, “Allah’ın verdiyi güç ve kuvvetle  42 yıl öğretmenlik yaptım. Hala 42 yıl boyunca ilk günkü gibi heyecanla  derse hazırlıklı olarak girdim. Bu güzel mesleği yaptığım için çok mutluyum binlerce öğrenci yetiştirdim. Mevki makam sahibi olan öğrencilerim çoktur. Sayısını bile bilmiyorum” dedi.     Haber: Erol Küçük  
Türkiye’nin farklı yerlerinde 42 yıl boyunca öğretmenlik yapan İsmail Turan (64) emekli oldu.

42 yıl boyunca binlerce öğrenci yetiştirerek mevki ve makam sahibi olmasını sağlayan son 16 yılını Ordu Doğa Kolejinde idareci ve öğretmen olarak çalışan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni İsmail Turan 42 yılın ardından öğrenci ve öğretmen arkadaşlarından helallik isteyerek veda etti. Erzurum Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi (Yüksek Lisans) mezunu 3 çocuk sahibi, aynı zamanda Giresun Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tuncay Turan’ın abisi olan İsmail Turan Kahramanmaraş Ticaret Meslek Lisesi’nde bir yıl öğretmenlik yaptıktan sonra, 5 yıl Bulancak İmam Hatip Lisesi Müdür ve Müdür Yardımcılığı, Çorlu Endüstri Meslek Lisesinde öğretmen, 5 yıl Giresun Çanakçı Lisesi Müdürlüğü, 14 yıl Bulancak Yunus Emre İlköğretim Okulu müdürlüğü, 2 yıl Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 16 yıl ise Ordu Doğa Koleji idareci ve öğretmen olarak çalıştı.  İsmail Turan, “Allah’ın verdiyi güç ve kuvvetle  42 yıl öğretmenlik yaptım. Hala 42 yıl boyunca ilk günkü gibi heyecanla  derse hazırlıklı olarak girdim. Bu güzel mesleği yaptığım için çok mutluyum binlerce öğrenci yetiştirdim. Mevki makam sahibi olan öğrencilerim çoktur. Sayısını bile bilmiyorum” dedi.

 

 

Haber: Erol Küçük
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
İsmail Mert
(09.08.2021 16:39 - #72360)
42 yıl Matematik ,fizik,kimya ,biyoloji dersimi verdi.Islam ensttitüsünü bitirdiği için,torpilli olarak müdürlük yapmış.Eğitime ve öğretime bir katkısı olduğuna inanmıyorum.
Adam Adam 42 yıl önce fakültede yüksek lisans yapmış, sen de yaptın da müdür olmak için torpil mi bulamadın
Ayvaz Tanıyormusunuz beyefendi böyle yorum yazıyorsunuz öğretmenimdi dürüst insan olmayı öğretmenin yanında kendiside göstermiştir. Tanımıyosan yazma
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.