Yıldız Haber
Yıldız Haber
Açık
Giresun · 21°C
Bizi Takip Edin
13 Temmuz 2026 - 15:51

15 Temmuz Hafıza Durağı Giresun’da ziyarete açıldı

Giresun’da, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında hazırlanan...

0 Okunma 0 Paylaşım
15 Temmuz Hafıza Durağı Giresun’da ziyarete açıldı

15 Temmuz Hafıza Durağı, düzenlenen törenle ziyaretçilerin hizmetine açıldı.

Belediye Kültür ve Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış programına Giresun Valisi Mustafa Koç, Giresun Milletvekili Ali Temür, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Açılış Kurdelesi Kesildi

Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesilerek 15 Temmuz Hafıza Durağı ziyarete açıldı.

Hafıza Durağı’nda, 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişimi sırasında milletin gösterdiği direnişi ve kahramanlığı anlatan fotoğraf, belge ve çeşitli materyaller sergilendi.

Vali Koç: “15 Temmuz Tarihî Bir Dönüm Noktasıdır”

Açılış programında konuşan Giresun Valisi Mustafa Koç, 15 Temmuz’un milletin demokrasiye, millî iradeye ve bağımsızlığa sahip çıktığı tarihî bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Vali Koç, 15 Temmuz Hafıza Durağı’nın o gece yazılan kahramanlık destanını gelecek nesillere aktaracak önemli bir hafıza mekânı olduğunu ifade etti.

Sergilenen Materyaller İncelendi

Açılışın ardından Vali Mustafa Koç ve beraberindeki protokol üyeleri, 15 Temmuz Hafıza Durağı’nı gezerek sergilenen fotoğraf, belge ve materyalleri inceledi.

Program, ziyaretin tamamlanmasının ardından sona erdi.

 

#Giresun #15 Temmuz #Hafıza Durağı #açıldı

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!