Tirebolu’da kayıp kitabe bulundu

KÜLTÜR 20.01.2021 - 15:17, Güncelleme: 20.01.2021 - 15:17 3384+ kez okundu.
 

Tirebolu’da kayıp kitabe bulundu

Tirebolu’da Kethüdazâde Mehmed Emin Ağa’nın 1832 yılında inşa ettirdiği medresenin ve cami minaresinin kayıp kitabeleri bulundu.
Kitabeler 1990 yılında Tirebolu Tarihi’nin yazımı için geldikleri Tirebolu’da Prof. Dr. Faruk Sümer ve Ayhan Yüksel tarafından yol kenarında bulunmuş ve o zaman Park Otel’de bulunan Öğretmen Evi yetkililerine teslim edilmişti. Öğretmen Evi’nin Park Otel’den Lütfi Hacışabanoğlu’nun binasına taşınması sırasında kitabelerden bir daha haber alınamamıştı. Ayhan Yüksel’in tarihi kitabelere sahip çıkılmadığını dile getirmesi üzerine Tirebolu Millî Eğitim Müdürü İbrahim Yılmaz, kitabelerin akıbetini araştırmış ve kitabelerin gün yüzüne çıkarılmasını sağladı. Öğretmen Evi’nde müdürlük yapan öğretmenler nezdinde araştırma yapan İbrahim Yılmaz, Halil Gökçe’nin hatırlaması üzerine konulduğu depodan alınmış ve İbrahim Yılmaz’ın makam odasına taşınmıştır. İlçe Millî Eğitim Müdürü İbrahim Yılmaz, Tirebolu’da bir etnografya müzesi olmadığından tarihi kitabeleri Giresun’da Müze Müdürlüğüne teslim edecek. 30 yıldan beri kayıp olan tarihi kitabenin bulunulması Tirebolu’da tarihe meraklı olanlar arasında sevinçle karşılandı.  Tirebolu âyanı Kethüdazâde Mehmed Emin Ağa’nın yaptırdığı medrese ve cami, savaş yıllarında yıkılmıştı. Bugün yerinde Tirebolu PTT binası bulunuyor.
Tirebolu’da Kethüdazâde Mehmed Emin Ağa’nın 1832 yılında inşa ettirdiği medresenin ve cami minaresinin kayıp kitabeleri bulundu.

Kitabeler 1990 yılında Tirebolu Tarihi’nin yazımı için geldikleri Tirebolu’da Prof. Dr. Faruk Sümer ve Ayhan Yüksel tarafından yol kenarında bulunmuş ve o zaman Park Otel’de bulunan Öğretmen Evi yetkililerine teslim edilmişti. Öğretmen Evi’nin Park Otel’den Lütfi Hacışabanoğlu’nun binasına taşınması sırasında kitabelerden bir daha haber alınamamıştı. Ayhan Yüksel’in tarihi kitabelere sahip çıkılmadığını dile getirmesi üzerine Tirebolu Millî Eğitim Müdürü İbrahim Yılmaz, kitabelerin akıbetini araştırmış ve kitabelerin gün yüzüne çıkarılmasını sağladı. Öğretmen Evi’nde müdürlük yapan öğretmenler nezdinde araştırma yapan İbrahim Yılmaz, Halil Gökçe’nin hatırlaması üzerine konulduğu depodan alınmış ve İbrahim Yılmaz’ın makam odasına taşınmıştır. İlçe Millî Eğitim Müdürü İbrahim Yılmaz, Tirebolu’da bir etnografya müzesi olmadığından tarihi kitabeleri Giresun’da Müze Müdürlüğüne teslim edecek. 30 yıldan beri kayıp olan tarihi kitabenin bulunulması Tirebolu’da tarihe meraklı olanlar arasında sevinçle karşılandı.

 Tirebolu âyanı Kethüdazâde Mehmed Emin Ağa’nın yaptırdığı medrese ve cami, savaş yıllarında yıkılmıştı. Bugün yerinde Tirebolu PTT binası bulunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.